Daily Archives: 26 de juny de 2020

EL POBLE-SEC MÉS SOLIDARI

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec ha posat en marxa dues campanyes solidàries d’urgència en
resposta a la greu situació generada per la crisi social de la COVID-19

Amb el lema, Fem Barri, Fem Pinya! la Coordinadora, les Parròquies del barri i Castellers del Poble-sec ens hem unit per una causa comuna: recaptar aliments, material escolar, productes d’higiene personal i de la llar per als veïns i veïnes més afectats per les conseqüències de la pandèmia.

El Poble-sec amb Bona Voluntat en Acció Bona Voluntat en Acció és una entitat molt implicada en l’atenció bàsica a persones en risc d’exclusió al barri del Poble-sec. Des de fa anys, el dijous és el dia que es reparteixen lots d’alimentació i altres productes essencials. Amb l’esclat de la crisi sociosanitària actual les demandes d’aquests productes han augmentat i la previsió és que aquesta tendència continuï a l’alça. Més de 270 famílies recorren a aquest suport.

Per aquest motiu les campanyes tenen com a objectiu reforçar l’actuació de Bona Voluntat en Acció i fer-ho en xarxa, amb altres associacions i entitats del barri.

Els productes que més es necessiten són:
ALIMENTACIÓ BÀSICA
• Productes envasats, en conserva i enllaunats • Productes secs: pasta, arròs, llegums, galetes • Brics de llet, brou, sucs • Productes per a la petita infància HIGIENE BÀSICA
• Sabó i xampú • Higiene femenina • Bolquers
NETEJA DE LA LLAR
• Lleixiu • Detergent vaixella
• Detergent per a la roba

A la campanya s’hi han sumat comerços del barri, als quals agraïm el gest: Rostisseria Bon Profit, Farmàcia Calsina, Supermercat Consum, Supermercat Jespac i Drogueria – Perfumeria Josep Maria Campanera. També, empreses del sector com Nivea, Laboratorios Ordesa i Byly hi estan col·laborant aportant donacions de productes d’higiene bàsica.

El Poble-sec amb els infants
Més enllà dels productes bàsics, molts infants del barri necessiten material escolar per seguir el curs amb garanties. Aquesta és una iniciativa impulsada des de la Xarxa de Suport Mutu, a la qual les entitats del barri (la Coordinadora, BVA, Parròquies i Castellers del Poble-sec ens hem adherit). Les donacions rebudes han estat, principalment, dels veïns i veïnes del barri que s’han acostat als diferents punts de recapte:

• Bona Voluntat en Acció, passeig de Montjuïc, 70, dilluns de 16 h a 19h i dijous de 9 h a 19 h
• Parròquia de Santa Madrona, carrer Tapioles, 10, cada dimarts de 18h a 20 h
• Parròquia de Lurdes: carrer de la Mare de Déu del Remei, 38, cada dimecres de 10 h a 12 h
• Castellers del Poble-sec: carrer Blesa, 7, cada divendres de 19 h a 21h

Fruït d’aquesta crida s’han elaborat 109 lots que han anat destinats a les famílies de l’Espai de la Infància de la Coordinadora i del Centre Socioeducatiu Poble-sec de la Fundació Pere Tarrés, principalment. En tots els casos es tracta de famílies que presenten una especial vulnerabilitat
social. Cal destacar que la campanya de recapte i donació de material escolar complementa les donacions que des del Districte de Sants-Montjuïc (Ajuntament de Barcelona) s’estan fent per a les famílies directament des dels centres educatius. Esperem comptar, en els propers dies, amb més donacions, tant de persones particulars, com d’empreses i d’altres institucions que s’hi vulguin sumar.

Els materials que més es necessiten són:
• Llibretes grans i petites
• Folis
• Llapis i retoladors de colors

Volem agrair a tothom la seva aportació i el suport mostrat als veïns i veïnes dels Poble-sec més afectats per aquesta gran crisi humanitària generada per la pandèmia de la COVID-19.

Com col·laborar-hi:
• Anant directament a qualsevol dels 4 punts de recapte habilitats
• Fent donacions econòmiques en el número de compte corrent ES03 2100 0929 4802 0003 4203
Titular: Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Concepte: Suport Aliments o Material Escolar

JUNTES ENS EN SORTIREM!

La Coordinadora, Poble-sec
Barcelona, 28 de maig de 2020

MIRADES DEL CONFINAMENT

Benvolgudes i benvolguts,

La Junta d’Òmnium Sants-Montjuïc vol fer-vos arribar aquest projecte que impulsa Òmnium Cultural amb la col·laboració del Festival Cruïlla i l’artista internacional, Joan Fontcuberta.

Mirades des del confinament és un homenatge a la solidaritat col·lectiva vinculat a la situació derivada de la Covid-19. És un projecte artístic participatiu dirigit per Joan Fontcuberta, que recollirà fotografies de tothom qui hi vulgui contribuir per formar un gran mosaic destinat a perviure com a testimoni de l’actual experiència de neguit i incertesa.

Us animem a participar en el #ElGranMosaic i penjar la foto tant a la pàgina web com a les xarxes socials.

Moltes gràcies! Salutacions cordials,

Òmnium Sants-Montjuïc
Òmnium Cultural