DECÀLEG D’URGÈNCIES AL POBLE-SEC

L’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va aprovar el decàleg de les actuacions més urgents que considera que cal assolir per al benestar i la bona convivència al Poble-sec.

  1. RECUPERAR EL PARC DE LES TRES XEMENEIES
    El parc de les Tres Xemeneies pateix un procés de degradació que exigeix l’adopció de mesures perquè pugui tornar a ser un espai públic per a tot el veïnat del Poble-sec.

  2. NOVA FUNCIÓ PER AL PALAU DELS ESPORTS
    El Palau dels Esports està abandonat, es un niu de brutícia i refugi de grups de persones sense sostre. Cal una actuació que regeneri la zona i doni a l’espai una utilitat pública.

  3. REIVINDICAR LA CASA DE LA PREMSA
    La Casa de la Premsa és reivindicada pel moviment veïnal i associatiu del barri com a nou equipament per a les necessitats socials i culturals del Poble-sec.

  4. DETURAR DESNONAMENTS, TURISTIFICACIÓ I GENTRIFICACIÓ
    La població pateix l’agressió dels agents especulatius que expulsen el veïnat, reconvertint edificis sencers en habitatges de luxe o per a gent de major poder adquisitiu i expulsant veïns i veïnes per fer lloc a l’extensió del negoci turístic. El futur del Poble-sec està en joc.

  5. DESENVOLUPAR L’ACCIÓ COMUNITÀRIA
    L’alt índex de població nascuda fora de l’Estat espanyol obliga a desenvolupar una forta política de cohesió social i de dinamització cívica a través de l’acció comunitària. Cal un suport econòmic al moviment associatiu del barri com a agent socialitzador imprescindible.

  6. UNA POLÍTICA DE SEGURETAT I CONVIVÈNCIA
    El veïnat del Poble-sec té dret a viure en pau, sense agressions, ni patir la por de sortir al carrer. Cal garantir la convivència amb polítiques preventives de seguretat.

  7. CAMPANYES DE CIVISME I DE NETEJA
    El barri pateix de brutícia i és necessari incrementar els serveis de neteja i desplegar campanyes de lluita contra les actituds incíviques i en favor de l’educació mediambiental.

  8. ELIMINAR NUCLIS INCIPIENTS DE BARRAQUISME A MONTJUÏC
    Els jardins de la muntanya cada dia estan més plens de gent que dormen al ras i creixen i es multipliquen nuclis de barraquisme incipient. Cal desplegar una política social i assistencial per a aquests nuclis de població.

  9. LLUITAR CONTRA LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA (SOROLLS)
    El Poble-sec és una zona d’oci i lleure per a molts barcelonins/barcelonines i turistes. Els sorolls nocturns són un problema per ales veïns i veïnes que viuen a les zones més afectades i castigades per la contaminació acústica i les actituds incíviques.

10.EXIGIR UNA DEMOCRÀCIA SENSE PRESES I PRESOS POLÍTICS NI PERSONES EXILIADES
Exigim a les forces polítiques que construeixin un espai de convivència i diàleg permanent on no existeixin ni presos polítics ni exiliats. En definitiva, exigim democràcia i llibertat per a tothom.

Assemblea General Ordinària
Coordinadora d’Entitats del Poble Sec
Poble-sec, Barcelona, 2 de maig de 2019

Comments are closed.