EL TRIPLE CRIM DEL CARRER PARLAMENT, A BETEVÉ

El triple crim del carrer Parlament

Barcelona va estar pendent d’un triple assassinat que va acabar amb l’execució d’un innocent

El 26 de juliol del 1895, la Concepció Nadal i les seves dues filles petites, van morir degollades en un pis del número 56 del carrer Parlament. Només es va salvar el fill petit de la família, de 3 anys, finalment principal testimoni de càrrec contra l’assassí, el seu propi pare, Silvestre Lluís.

Una falsa coartada
La policia va sospitar des del primer moment del marit pe que va dir que venia de pescar. L’home s’havia mullt en una font i havia comprat peix quan va veure policia als voltnts de casa seva. La raó ra que es pensava que era una batuda ja que es dedicava a la fabricació de moneda falsa.

El barber assassí de Barcelona
Durant el judici, el mal caràcter de Silvestre Lluís i el seu ofici il·legal no van ajudar-lo. Però el fet capdal va ser el testimoni de l’únic supervivent, el fill de 3 anys. Segons els diaris de l’època en nen va dir ‘Papa ta col mama ‘ paraules que es van interpretar com el papa ha tallat el coll a la mama.

L’últim executat a la via pública
Silvestre Lluís, va ser l’últim executat a la via pública al 1897, a l’ actual plaça de Josep Maria Folch i Torres, a la ronda de Sant Pau. El ètode va ser el garrot vil i abans de morir l’acusat va dirigir-se al públic present amb una frase colpidora: ”Poble de Barcelona moro innocent!”

A l’any 1901, un sereno va trobar una parella discutint que va marxar deixant un paper al terra que posava: ”Jo sóc el cunyat de Silvestre Luís, ell era innocent. Jo sóc l’assassí de les dues nens i de la dona”

Aquesta nota va fer veure a l’opinió pública de l’època que l’últim executat a mort en una plaça de Barcelona era innocent.

Comments are closed.