Monthly Archives: febrer 2020

COM ACOMPANYEM A LES PERSONES VOLUNTÀRIES DES DE LES ENTITATS

Càpsula formativa “Com acompanyem a les persones voluntàries des de les entitats?”

S’adreça a persones responsables d’entitats i /o projectes amb voluntariat.

Dijous 27 de febrer, de 9,30 a 13,30h, al casal de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Elkano 24-26, baixos.

Més informació al telèfon 934 432 172

COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC: T’AGRADA CUINAR?

Descripció:

BACuinetes està esdevenint un gran model d’integració a BarcelonActua. Els BACuinetes amb gent gran, els BACuinetes amb persones amb algun tipus de problema de salut mental, els BACuinetes amb persones refugiades…

Es tracta d’activitats a través de les quals, amb la cuina com a eix vertebrador, posem el nostre granet de sorra per a construir una ciutat inclusiva, des de la proximitat, el caliu, l’empatia, la complicitat i el bon rotllo.

Ara volem donar un pas més enllà i fer de BACuinetes un espai formatiu en català per a joves nouvinguts que no poden accedir a una formació reglada.

Aquest cop ho farem de la mà de la Coordinadora d’entitats del Poble-Sec, una entitat social de referencia a Poble-Sec i amb una àmplia trajectòria treballant amb persones immigrants. L’activitat es desenvoluparà en el magnífic espai de cuina del Centre Cívic del Sortidor, a la plaça del Sortidor.

Si t’interessa el que has llegit fins ara i tens lliure, el proper dijous 27 de febrer, de 13h a 14.30h, segueix llegint!

Perquè, com sempre fem amb tota nova activitat, volem acabar de perfilar-la de forma participativa, amb BACs interessats, ja sigui perquè us motiven els àmbits que aborda, perquè viviu en el barri, perquè us agrada la cuina o simplement perquè ara disposeu de més temps i voleu ajudar a desenvolupar una nova activitat d’impacte social!

T’hi esperem!

AFECTACIONS A BUS PER LA MITJA MARATÓ

Aquest diumenge, 16 de febrer, tindrà lloc la Mitja Marató de Barcelona i, entre les 8.30 i les 12.00 h, la teva línia de bus es veurà afectada.

Consulta:
El mapa amb el recorregut de la cursa.

El detall de les línies afectades.

Recorda que pots estar sempre al dia de les afectacions de les teves línies a la secció de l’estat del servei de TMB o seguint l’usuari de Twitter @TMBinfo.

ASSOCIACIÓ ASPERGER NEW LIFE, JORNADA DEL 23-2-2020

INFORMACIÓ IMPORTANT DE ASSOCIACIÓ ASPERGER NEW LIFE !

Durant l’any 2020 des d’Asperger New Life desitgem promoure amb força la sensibilització cap al nostre col·lectiu per part de la comunitat social i l’entorn comunitari. Per això, realitzarem diverses Jornades FORMATIVES.

Informem de la primera Jornada que serà al febrer, mes en què justament el dia 18 es va consensuar com el DIA INTERNACIONAL DEL SINDROME D’ASPERGER, encara que després del DSM-5 es va deixar d’utilitzar aquest terme per a passar a denominar-se trastorn de l’espectre autista sense discapacitat intel·lectual. Jornada dirigida especialment a professionals, familiars i persones amb TEA. Us esperem el 23 de Febrer en carrer Tapioles, 10 de Barcelona.

Contacte: mòbil 610036415 // correu electrònic: info@aspergernewlife.org

TANCAMENT DEL FUNICULAR I DEL TELEFÈRIC DE MONTJUÏC, PER REVISIÓ TÈCNICA

Tancament del Funicular i del Telefèric per revisió tècnica

Per revisió tècnica, des del dilluns 27 de gener i fins al 16 de febrer, el funicular i el telefèric de Montjuïc estaran fora de servei.

Es podrà accedir a Montjuïc amb:

  • El bus especial entre Paral·lel (L2/L3) i Parc de Montjuïc.
  • La línia 150 de bus.

Per a més detall, pots informar-te’n aquí

ZONA SEC: COLAU CONSTRUIRÀ, COM A MÀXIM, 600 HABITATGES A LA FIRA

Procés participatiu en entredit. Tot i que el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, va assegurar en una entrevista al ZONA SEC que el projecte Univers Monjtuïc comptarà amb la participació i l’aprovació del veïnat, l’actualitat no sembla avançar en aquesta direcció. A dia d’avui el Govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau ja ha comunicat a les entitats que, per ara, es té la intenció de construir entre 450 i 600 nous habitatges. La xifra, de fet, queda molt lluny dels 10.000 que estima la plataforma La Fira o la Vida que s’hi podrien construir si s’aprofita tot l’espai afectat.

La intenció del consistori és enderrocar el Pavelló 2, ubicat entre el Paral·lel, l’avinguda Rius i Taulet i el carrer de Lleida. El solar que quedarà lliure permetrà aixecar aquest màxim de 600 pisos (tot i que encara no hi ha res signat). En canvi, el que sí que sembla clar és que el 60% dels terrenys continuaran en mans de la Fira (la qual encara paga a dos cèntims mensuals el lloguer del metre quadrat, segons denuncia el veïnat organitzat). Pel que fa al 40% restant del recinte, aquest haurà de servir per crear nous habitatges i equipaments.

Deute de 350 milions

La transformació de la Fira de Barcelona suposarà un endeutament compartit de fins a 350 milions d’euros amb la banca, tal com ha comunicat l’ens. Segons el projecte financer ja aprovat, es demanaran 175 milions a través d’un préstec i 175 més al Banc Europeu d’Inversions (BEI). A més, la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet negociaran amb la Unió Europea la possibilitat d’aconseguir 30 milions d’euros de fons europeus.

Per últim, destacar que els barcelonins aportaran 37 milions extres al llarg del període 2022-2026. Per compensar-ho, la Fira Internacional de Barcelona passarà a pagar dels 8 milions d’euros anuals que aporta en l’actualitat, a un total de 12 milions (10 milions fixos i 2 milions variables).