Monthly Archives: gener 2020

NOVA ESTACIÓ “ZONA FRANCA” A LA LÍNIA 10S

Dissabte, 1 de febrer a les 15 h, es posa en servei la nova estació Zona Franca de la L10 Sud.

LA REVISIÓ ANUAL DEL FUNICULAR DE MONTJUÏC – NOTÍCIA A BETEVÉ

El funicular i el telefèric de Montjuïc tanquen tres setmanes per fer-hi una revisió tècnica.

La normativa del funicular estableix que s’hi han de fer revisions anuals i d’altres de més profundes, com la que es va fer l’any passat.

El funicular i el telefèric de Montjuïc tanquen des d’aquest dilluns, 27 de gener, fins al diumenge 16 de febrer, per fer la revisió tècnica de les infraestructures, que es fa anualment. Durant tres setmanes, s’habilitarà un bus llançadora per cobrir el trajecte afectat. Aquest autobús sortirà de la parada de metro de Paral·lel, on arriben les línies 2 i 3 del suburbà, i arribarà fins a la parada Parc de Montjuïc del funicular. Allà, els usuaris poden agafar l’autobús 150, que puja fins al Castell de Montjuïc.

El bus llançadora funcionarà de dilluns a divendres de 7.30 a 20 h, i els caps de setmana i festius de 9 a 20 h. En el cas d’aquells que arribin fins a la parada de l’estació Espanya amb les línies 1 i 3 poden fer transbordament directament al bus 150.

La normativa del funicular estableix que s’hi han de fer diverses revisions anuals i d’altres de més profundes, com la de l’any passat, en què el funicular va estar tancat durant mig any per una revisió general i per rehabilitar dues de les estacions.

Queixes veïnals
Els veïns del Poble-sec reclamen que les inspeccions tècniques es facin fora del període escolar perquè l’aturada perjudica les famílies per accedir a les escoles del Bosc i Tres Pins. Des de l’Ajuntament responen que la revisió es programa quan hi ha menys demanda i quan les empreses tenen més disponibilitat.

AFECTACIÓ DE LA BORRASCA GLÒRIA AL POBLE-SEC

Notícia de betevé:

S’enfonsa el sostre del menjador de l’Escola Jesús Maria per la pluja i el vent.

El despreniment de la paret mitgera de l’edifici del costat del centre n’ha estat la causa.

Una part del sostre del menjador de l’Escola Infantil Jesús Maria, del barri del Poble-Sec, s’ha enfonsat aquest dimarts després que s’hagi desprès la paret mitgera de l’edifici del costat. Els elements despresos han caigut sobre el sostre del menjador, que s’ha trencat. Segons fonts municipals, els fets s’han produït poc abans de les quatre de la tarda, quan ja no hi havia alumnes en aquest espai. Mentre han durat els treballs dels bombers, la Guàrdia Urbana ha tallat parcialment el trànsit.

En total, a la ciutat hi ha hagut una quarantena d’incidents en centres educatius a causa del temporal, segons ha informat el Consorci d’Educació de Barcelona. La majoria, però, han estat qüestions lleus com goteres o algun vidre esquerdat.

BIBLIOTECA FRANCESC BOIX – CLUB DE LECTURA MÈXIC/BARCELONA

Club de lectura Mèxic/Barcelona BCNMX

Literatura. Segona edició del club de lectura que apropa les cultures mexicana i catalana a través de la seva literatura. Inscripció a partir de desembre.

El club proposa un pont entre les dues cultures a través de la seva literatura. Coneixerem els autors mexicans més reconeguts, alguns dels quals tenen relació amb la nostra ciutat. Ho relacionarem amb els autors de l’exili català a Mèxic influenciats pel realisme màgic.

Establirem sinergies entre dues ciutats cosmopolites, amb dues visions radicalment diferents del món, però amb molts punts en comú. Un viatge fantàstic d’anada i tornada entre dues de les capitals del món, que també són dues capitals de l’edició literària.

Sessions: 3r dimarts de mes, a les 19 h.

Conductor: Cristián Cortés

Calendari de sessions
21/01/2020 – Poniatowska, Elena. Leonora
18/02/2020 – Calders, Pere. L’ombra de l’atzavara
17/03/2020 – Ibargüengoitia, Jorge. Las muertas
21/04/2020 – Sales, Joan. Incerta glòria
19/05/2020 – Fuentes, Carlos. Cambio de piel

Organitzat en col·laboració amb Casa Mèxic Barcelona

Inscripció gratuïta.

Inscripcions a partir del 2 de desembre i lliurament de la primera lectura a partir del 9 de desembre.

Si necessiteu més informació podeu contactar amb Casa Mèxic al mail info@mexcat.org a l’atenció d’Albert Torras, coordinador.

VETLLA DE PREGÀRIA DAVANT DE LA CIE

El grup de visites al CIE de Barcelona, de la Fundació Migra Studium convoca una vetlla de pregària davant el Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca.

Serà la sisena edició, aquesta vegada amb el lema “Prou hostilitat, no esteu sols”.

Dissabte, 18 de gener de 2020, a les 18h.

CIE de la Zona Franca
Carrer E, Zona Franca nº 40

Línies d’autobús 21 i 109.

FORMACIONS SEC.TOR JOVE AL PLA D’ACOLLIDA DE GENER A MARÇ DE 2020

Ens complau fer-vos arribar l’oferta de formació per a joves de 16 a 25 anys pel proper trimestre de gener, febrer i març del 2020.

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, us fem arribar la informació relativa a l’oferta formativa per a joves del projecte SEC.tor Jove:

Les inscripcions ja estan obertes, amb cita prèvia, i seran al Casal Concòrdia fins el dia 10 de gener del 2020.
Inscripcions gratuïtes amb entrevista prèvia en rigoròs ordre d’arribada.

FORMACIÓ PRELABORAL; LABORATORI DE RECERCA DE FEINA.
Dimarts i dijous de 10 a 12 hores.
Inici el 14 de gener fins el 26 de març del 2020.

Temari a desenvolupar durant aquesta formació:
1. Sociolaboral i de recerca de feina:
Objectius: – Informar i fer seguiment de tot el procés d’orientació laboral, – Esbrinar seus interessos i competències personals, – Donar suport grupal i individual durant tot el procés de recerca de feina, – Facilitar recursos per la recerca de feina, – Assessorar sobre els diferents perfils laborals, – Informar i assessorar sobre futures formacions.
2. Resolució de conflictes
Objectius: Millorar les competències bàsiques laborals. Aprendre recursos per la resolució de conflictes. Millorar les habilitats socials.
3. Atenció al Client en Hotels, Restaurant i comerços:
Temari genèric, específic en Hotels, Restaurant i Comerços. Anglès específic en atenció al client per aquests perfils laborals.
Ofimàtica enfocada a la recerca de feina en aquests sectors laborals (segons demanda dels i les alumnes).

Curs d’Informàtica:
Divendres, grup inicial de 10 a 11.30 hores.
Inici el 17 de gener fins el 27 de març del 2020.
Dimecres, grup avaçat de 10 a 11.30 hores.
Inici el 15 de gener fins el 25 de març del 2020.
Objectius: ampliar coneixements en les noves tecnologies, aprendre i perfeccionar l’utilització dels sistemes operatius bàsics, iniciar-se en utilització informàtica per la recerca de feina o ampliar-la i perfeccionar-la, cerca d’informació, utilització xarxes socials i ampliar seves competències bàsiques o avançades (segons nivells) en noves tecnologies.

Curs d’anglès:
Dilluns i dimecres, de 12 a 13.30 hores.
Inici el 13 de gener fins el 23 de març del 2020.
Objectius: aprendre l’idioma nivell bàsic vocabulari i normes lingüístiques, fomentar aprenentatge i motivació per una nova llengua, iniciar i/o perfeccionar en la parla del nou idioma, millorar competències bàsiques. I al final de trimestre s´ampliarà temari i hores amb Anglès en Atenció al Client segons demanda.

Música (guitarra) i cant.
Dimarts, de 12 a 13.15 hores.
Inici el 14 de gener fins el 24 de març del 2020.

Defensa personal.
Divendres, de 12 a 13.30 hores.
Inici el 17 de gener fins el 24 de març del 2020.
Lloc de realització: Centre Cívic El Sortidor. Inscripcions al Casal Concòrdia.

Requisits bàsics per inscripcions:
Tenir entre 16 a 25 anys.
Per inscripció a menors no acompanyats/des cal derivació i acompanyament amb els o les tutors/es del centre.
Saber parlar i escriure Castellà o Català.
Ser puntual i estar motivat/da per aprendre.
Donar un dipòsit de 5 euros per material didàctic per cada formació.
Fer entrevista inicial abans inici cursos al Casal Concòrdia amb reserva de cita prèvia.

Podeu posar-vos en contacte amb la tècnica responsable Anna Muñoz. també podeu fer arribar una correu electrònic a jovesacollida@gmail.com o trucar al Casal Concòrdia (93 324 85 38) en horari de matí, de 10 a 13.30h.