Monthly Archives: novembre 2019

JEAN BOUIN 2019 – AFECTACIONS AL TRÀNSIT

96a Cursa Jean Bouin, diumenge dia 24 de noviembre de 2019

Al web adjunt teniu les afectacions al trànsit, amb motiu de la cursa Jean Bouin 2019:

LA CARBONERA – AGENDA PROPERA

LA CARBONERA,
la llibreria del carrer Blai, 40, cantonada amb Tapioles,
ens presenta
la seva AGENDA D’ACTIVITATS PROPERES aquí

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ. BUTLLETÍ 60

Bona Voluntat en Acció ha fet públic el seu butlletí número 60. El podeu llegir al vincle adjunt.

PREMIS DE LA CONFAVC A LA CASA DE LA PREMSA

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya ha atorgat a l’Associació Casa de la Premsa dos premis dels Reconeixements Veïnals 2019. El premi a les lluites veïnals el decidia un jurat molt especial, perquè en formava part Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i empresonat al centre de Lledoners. De fet, la deliberació del jurat es va fer al mateix locutori de la presó amb el director general d’Acció Cívica, Bernat Valls, la presidenta de l’associació Dona Balàfia de lleida, Josepa Farreny, el president de l’AV de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, José Luis Conejero, i el de la Confavc, Jordi Giró.

El jurat va considerar que la reivindicació de la Casa de la Premsa “ha estat una lluita que ha filat un gran treball en xarxa amb perseverança, i és un exemple de com un equipament cultural i amb gran valor arquitectònic -la Casa de la Premsa destinada a albergar els corresponsals que cobrien l’Exposició Universal de 1929- pot ser un motor transformador pel barri i per la cohesió social”. El jurat va decidir que aquest premi es compartís amb el “Mapa de l’amiant” de l’AV de Badia del Vallès. The Tennessee fake id service is basically a webpage that sells counterfeit IDs on the web. Most phony ID providers have sites that they use to sell fakes. You can peruse their index, purchase the ID you are searching for, and have it sent to you very quickly while never collaborating with another human.

Els Reconeixements Veïnals 2019 també incloïen un premi per votació popular a través d’internet. Hi va haver més de 500 vots en total i 147 van anar a parar a la Casa de la Premsa, fent que aquesta candidatura resultés guanyadora de la categoria de lluites veïnals.

Tots els projectes van disposar de 2 minuts per exposar la seva iniciativa i el resultat va ser un complex mosaic en el que hi cabien des del reforç escolar a l’edició d’un fanzine o la formació de parelles lingüístiques. A més, a l’acte es va retre homenatge a la lluita dels veïns del barri del Cabanyal de València, que han aconseguit mantenir aquest exemple del modernisme popular valencià enfront els repetits intents dels especuladors, aliats amb el Partit Popular, per enderrocar-lo.

NO AL TRASLLAT DE LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX – FACEBOOK i TWITTER

NOVA PÀGINA A FACEBOOK aquí.

i també a TWITTER

La Biblioteca Francesc Boix està situada al carrer Blai 34, al bell mig del barri, fet que ajuda a l’accessibilitat del veïnat.

El treball social que fa biblioteca és molt important i beneficia a molts col·lectius diferents.

Quan es va presentar la Memòria del procés de participació del Pla d’equipaments del Poble-sec al gener 2018, no es manifesta de forma explicita el seu trasllat, ben al contrari, hi ha diverses aportacions en el sentit de que es mantingui i s’ampliï la Biblioteca en la seva ubicació actual.

Estem recollint firmes per manifestar la disconformitat en el trasllat de la Biblioteca proposat per l’Ajuntament a una ubicació en un punt que a molts veïns del barri els resulta allunyat i demanar que es mantingui en la seva ubicació actual amb les ampliacions pertinents.

Llocs on poder firmar:

Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, carrer Elkano, 24 baixos
Unió de Veïns del Poble-sec, carrer Margarit, 23
Diversos establiments comercials del barri i altres indrets que anirem afegint

Més informació o si voleu col·laborar amb Plataforma Biblioteca Francesc Boix, us podeu posar en contacte amb pbibliotecafb@gmail.com

Vincles relacionats:
ZONA SEC

Un balcó al Poble-sec

MODUL C – NOVES EDICIONS

Des de Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, tornem a presentar dos cursos de Modul C al llarg de la tardor.

A partir del dia 17 de setembre s’obrirà pel període de matriculacions.

L’únic requisits que es demana és domini suficient de la llengua d’acollida, per tal de poder seguir amb garantia el contingut de la formació.

Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
CASAL CONCÒRDIA
Concòrdia 33-35 bxs.
93.324.85.38 – 635.44.50.52

Facebook:

LA BIBLIOMUSICINETECA – ACTIVITATS

Agenda de les activitats properes de la Bibliomusicineteca.

http://www.bibliomusicineteca.com/ca/#

LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC S’ADHEREIX AL MANIFEST UNITARI DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec s’adhereix al Manifest Unitari davant la sentencia del Procés:

En el dia en què s’ha fet pública la sentència del “procés”, més de 100 entitats i organitzacions de la societat civil hem signat un manifest de rebuig a la sentència on es denuncien les “conseqüències greus que aquesta té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat”.

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem del judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a
-Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
-Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
-Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
-Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
-Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
-Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
-Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
-Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
-Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
-Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEM:

PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:
-Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
-Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
-Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:
-Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
-Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
-Fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.


També s’ha adherit al Comunicat de la junta del CAB (Consell d’Associacions de Barcelona) davant de la sentència no absolutòria.

El podeu consultar en aquest vincle: