FINAL DE CURS DE “LES CUINES DEL MÓN” 2019

FINAL DE CURS DE LES CUINES DEL MÓN 2019

El passat 18 de juliol va finalitzar la segona edició del curs Les cuines del món, del Districte Sants-Montjuïc i Barcelona Activa, i portat a terme per Impulsem, Societat Cooperativa d’iniciativa social, i la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.

Aquesta acció de formació s’engloba en el marc de la mesura de millora de l’ocupabilitat al barri del Poble-sec en col·laboració amb la xarxa social i comunitària. Es pretén posar en valor les oportunitats que neixen de la voluntat continuada de diferents actors del barri, que juntament amb el govern del Districte i Barcelona Activa, treballen en noves propostes i línies d’actuació, prioritzant accions i projectes adreçats a persones en situacions d’atur, amb més dificultats i alt nivell de vulnerabilitat.

El curs ha permès obtenir un certificat de Manipulació d’aliments i un certificat emès per Barcelona Activa d’Auxiliar de cuina i sala. Tot l’alumnat ha rebut una formació sociolaboral per introduir-los en l’àmbit laboral i en la recerca de feina.

A aquest curs han participat 16 persones, i han finalitzat amb èxit 15 alumnes. Els i les alumnes han completat la formació amb l’experienciació laboral a restaurants i entitats del barri de Poble-sec.

La formació i l’experienciació han tingut molt bona valoració per part del propi alumnat, com per part de les entitats i empreses. Les persones formadores han valorat molt positivament la implicació i la responsabilitat que han demostrat tots els i les alumnes.

Les entitats o empreses que han acollit l alumnat han estat: Restaurant Can Eusebio, Restaurant Bota Bar, Hamburgueseria de Paula, Taverna Koska, Restaurant Xemei, Bar Darling, Menjador social Can Pedró, menjador de La Base, Fundació Som Valors a l’Escola La Muntanyeta, ALIESCO SL. a l’Escola Poble-sec i Compass Group Spain- Eurest a la Cafeteria Caixa Forum. Gràcies al suport i participació de tots ells, aquesta edició ha estat tot un èxit
tant per l’aprenentatge, com pels vincles i les noves relacions que s’han creat.

Amb aquesta experiència laboral han ampliat i millorat les seves competències, han tingut l’oportunitat d’introduir-se al món laboral i millorar-ne el seu coneixement. Quatre alumnes ja han rebut una oferta laboral i continuen treballant, molt bona notícia! A tots i totes se’ls anima
a continuar en la seva formació i en estar en la recerca d’ocupació.

Comments are closed.