Monthly Archives: agost 2019

ROBATORIS IMPUNES ALS PUNTS VERDS TOT I HAVER-SE’N REFORÇAT LA SEGURETAT

Els Punts Verds de barri continuen sent víctimes de robatoris a plena llum del dia i en presència dels propis treballadors. Ho demostren els vídeos enregistrats la setmana passada per una operària del Poble-sec, en què es pot veure com uns lladres s’emporten aparells informàtics dels contenidors situats dins de la instal·lació. Segons la treballadora, havia advertit abans els homes que agafar aquest material és considerat robatori, però ells van fer cas omís. Aleshores va trucar al 112, seguint el protocol per aquestes situacions, i va gravar l’escena amb el mòbil. Els fets es van repetir en dos dies consecutius. En el segon, a més, va enregistrar com els lladres deixaven el material en un cotxe que els esperava al costat de la instal·lació i marxaven caminant abans que arribés la policia.

Uns residus cobejats

La denúncia no és nova. Els treballadors dels Punts Verds han fet diverses vagues per denunciar les pressions, coaccions i, fins i tot, amenaces que, segons diuen, reben en el lloc de treball per part de persones que busquen sobretot material electrònic, informàtic o ferralla que després revenen. Fa dos anys, l’empresa municipal que gestiona aquests equipaments (SIRESA) va reforçar la seguretat amb la instal·lació de càmeres i la contractació de vigilants.

Però, per al comitè d’empresa, aquestes mesures s’han demostrat “insuficients”, sobretot perquè la presència dels vigilants es limita només a unes hores al dia en els Punts Verds més conflictius. “Reclamem que hi hagi personal de seguretat durant tota la jornada laboral i que l’empresa utilitzi les imatges de les càmeres per denunciar aquests fets, perquè, a dia d’avui, no ho estan fent”, explica Óscar Iglesias, membre del comitè. Fonts municipals expliquen que s’ha elaborat un pla específic per aquesta qüestió, però que, en tot cas, “l’Ajuntament es mostra disposat a revisar el funcionament d’aquestes mesures amb els treballadors”.

El del Poble-sec és un Punts Verds on hi ha vigilants de forma esporàdica. La presència, però, ha baixat durant l’estiu, segons els treballadors, i això ha propiciat que s’hagin produït una quinzena de robatoris en les últimes setmanes. Les instal·lacions de Sant Martí de Provençals, Sant Andreu o el Raval són altres que continuen patint robatoris, segons el comitè. La setmana vinent, valoraran si emprenen accions o mobilitzacions per denunciar la situació.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ. MEMÒRIA 2018

Benvolgudes i benvolguts,

Us adjuntem la Memòria d’activitats de Bona Voluntat en Acció de l’any 2018.

Com cada any hem seguit treballant per donar resposta a les necessitats del barri del Poble-Sec i rodalies.

Aquest any 2018 hem atés a més de 550 persones en primera Acollida. D’elles, 404 han iniciat un Pla de Treball amb nosaltres, els quals han beneficiat a més de 850 persones.
Hem augmentat el nombre de persones beneficiaries del Servei d’Alimentació a 744 persones (de les quals 222 menors d’edat), així com en el total de Kg entregats a 78.520.
Hem atés a 255 persones al Taller Laboral i 199 persones han trobat feina gràcies al Servei d’Intermediació i Prospecció Laboral.

El nombre de voluntaris regulars ha estat de 89 al llarg de l’any, sent la seva feina importantíssima pel desenvolupament del projecte de l’entitat, com també ha estat primordial l’obtenció de recursos econòmics, principalment per part de ciutadans, empreses i administracions que, amb el seu suport, han possibilitat el creixement del projecte fins a l’estadi actual.

78.520 Kg d’aliments repartits
199 insercions laborals aconseguides
404 plans de treball personalitzats
89 voluntàries i voluntaris regulars

Agraïm enormement el vostre suport sense el que no hauríem pogut seguir donant resposta a veïns i veïnes del barri del Poble-Sec i rodalies en risc d’exclusió social.

Àrea de Comunicació
Bona Voluntat en Acció
Pg. Montjuïc 70, baixos
08004 Barcelona
Tel. 93 192 62 60 / 658 91 99 93

FINAL DE CURS DE “LES CUINES DEL MÓN” 2019

FINAL DE CURS DE LES CUINES DEL MÓN 2019

El passat 18 de juliol va finalitzar la segona edició del curs Les cuines del món, del Districte Sants-Montjuïc i Barcelona Activa, i portat a terme per Impulsem, Societat Cooperativa d’iniciativa social, i la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.

Aquesta acció de formació s’engloba en el marc de la mesura de millora de l’ocupabilitat al barri del Poble-sec en col·laboració amb la xarxa social i comunitària. Es pretén posar en valor les oportunitats que neixen de la voluntat continuada de diferents actors del barri, que juntament amb el govern del Districte i Barcelona Activa, treballen en noves propostes i línies d’actuació, prioritzant accions i projectes adreçats a persones en situacions d’atur, amb més dificultats i alt nivell de vulnerabilitat.

El curs ha permès obtenir un certificat de Manipulació d’aliments i un certificat emès per Barcelona Activa d’Auxiliar de cuina i sala. Tot l’alumnat ha rebut una formació sociolaboral per introduir-los en l’àmbit laboral i en la recerca de feina.

A aquest curs han participat 16 persones, i han finalitzat amb èxit 15 alumnes. Els i les alumnes han completat la formació amb l’experienciació laboral a restaurants i entitats del barri de Poble-sec.

La formació i l’experienciació han tingut molt bona valoració per part del propi alumnat, com per part de les entitats i empreses. Les persones formadores han valorat molt positivament la implicació i la responsabilitat que han demostrat tots els i les alumnes.

Les entitats o empreses que han acollit l alumnat han estat: Restaurant Can Eusebio, Restaurant Bota Bar, Hamburgueseria de Paula, Taverna Koska, Restaurant Xemei, Bar Darling, Menjador social Can Pedró, menjador de La Base, Fundació Som Valors a l’Escola La Muntanyeta, ALIESCO SL. a l’Escola Poble-sec i Compass Group Spain- Eurest a la Cafeteria Caixa Forum. Gràcies al suport i participació de tots ells, aquesta edició ha estat tot un èxit
tant per l’aprenentatge, com pels vincles i les noves relacions que s’han creat.

Amb aquesta experiència laboral han ampliat i millorat les seves competències, han tingut l’oportunitat d’introduir-se al món laboral i millorar-ne el seu coneixement. Quatre alumnes ja han rebut una oferta laboral i continuen treballant, molt bona notícia! A tots i totes se’ls anima
a continuar en la seva formació i en estar en la recerca d’ocupació.