ES CONSTITUEIX ELCONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC QUE ELEGEIX NEUS MUNTÉ COM A PRESIDENTA

Aquest dijous a la tarda s’ha celebrat el primer Consell Plenari d’aquesta legislatura, també pel nou regidor Marc Serra i per la majoria de conselleres i consellers dels diferents grups municipals, després d’una renovació d’11 de les 19 conselleries. Es tracta d’Esther Pérez, Xavier Farré, Carolina López, Ancor Mesa, Marina Berruezo i Jaume Gaixas per Barcelona en Comú. Josep Pérez, Lourdes Vidrier, Antoni Martínez, Ling Ling Masferrer i Saoka Kingolo d’Esquerra Republicana. Albert Deusedes, Àngels Boix, Maribel Sánchez i Eudosio Gutierrez del PSC. David Labrador de Ciutadans i Alba Gómez de Barcelona pel Canvi, que ha estat l’única consellera que no ha pogut prendre possessió avui; i Georgina Làzaro i Neus de Haro de Junts per Catalunya.

El plenari ha començat amb una protesta del Grup d’Habitatge de Sants que demanaven solucions davant alguns desnonaments que està patint el barri. Tot seguit, el nou regidor del Districte ha començat dirigint unes paraules al nombrós veïnat que omplia la sala de plens “Crec que la vocació del consell de districte que avui constituïm ha de ser la d’un espai ciutadà, un espai de debat viu, on hi tinguin cabuda les reivindicacions” i ha fet una defensa de la important tasca que han de fer els consellers i conselleres. Un Consell que finalment estarà format per sis grups municipals i per tant per sis portaveus, i no per cinc grups com s’havia previst inicialment, ja que Barcelona Pel Canvi s’ha quedat un dels dos consellers que fins ara tenia Ciutadans, mentre que la CUP i el PP han perdut la representació al consell santsenc.

Seguidament un per un tots els consellers i conselleres han jurat o promès el càrrec amb diferents fórmules: els comuns i independentistes ho han fet per imperatiu legal, els socialistes han promès i el conseller de Ciutadans ha jurat el càrrec.

El plenari també ha escollit com a nova presidenta del Districte a la regidora Neus Munté, proposada per Junts per Catalunya, i que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups, després d’un pacte previ on s’han repartit les diferents presidències dels districtes. Un cop elegida, Munté ha agraït el vot de confiança dels grups “Em sento molt honorada de ser la presidenta d’aquest Districte” tot mostrant el seu “compromís amb el progrés, amb la qualitat de vida de tots els barris de Sants-Montjuïc i de la ciutat, amb els drets i les llibertat de tots els veïns i veïnes”.

Ja constituït el Consell Plenari, el govern santsenc format per Comuns i Socialistes i que suma majoria absoluta amb 10 dels 19 consellers, haurà de repartir-se les diferents àrees sectorials i decidir quins consellers s’encarregaran de cadascun dels barris. Unes decisions que segons fonts del govern, es prendran al setembre. Serà llavors quan es tornarà a convocar el Consell Plenari, seguit dels òrgans participatius com els Consells de Barri, el Consell Ciutadà o les Audiències Publiques.

Comments are closed.