Daily Archives: 12 de juliol de 2019

EL VEÍ DEL POBLE-SEC MARC SERRA SERÀ EL NOU REGIDOR DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC

El jurista i sociòleg Marc Serra serà el nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc, i d’aquesta manera, pren el relleu a Laura Pérez, que ha estat la màxima responsable de la institució santsenca els darrers tres anys. Serra és de Centelles, a la comarca d’Osona, però des de fa anys que viu al Poble-sec. En aquest barri del nostre districte ha estat activista a la plataforma Som Paral·lel i membre de l’ateneu cooperatiu La Base. En l’àmbit de la formació professional, després dels seus estudis en Dret i Sociologia, Marc Serra ha estat assessor de Jaume Asens en l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transperència de l’Ajuntament de Barcelona. En les darreres eleccions municipals, Serra va ocupar el número nou de la llista de Barcelona en Comú, que encapçalava l’actual alcaldessa Ada Colau.

Com a activista en defensa dels drets humans, ha col·laborat amb l’Observatori DESC i ha codirigit el documental “Tarajal: desmuntant la impunitat a la Frontera Sud”, juntament amb els membres de la productora Metromuster. També, en aquest àmbit de la lluita en les migracions, Serra ha format part de la plataforma Tanquem els CIE. El nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc també publica articles d’opinió en alguns mitjans digitals com eldiario.es i CatalunyaPlural.

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC REUNEIXEN AL SOPAR DEL VINTÈ ANIVERSARI A TOTS ELS MEMBRES QUE HAN PASSAT PER LA COLLA

Els Castellers del Poble-sec van celebrar dissabte al vespre, al pati de l’Escola Tres Pins de Montjuïc, un sopar de retrobament de tots els antics i actuals integrants de la colla en motiu del vintè aniversari dels bandarres. L’àpat formava part de les activitats de celebració que han preparat durant tot el curs, i que ja van començar fa unes setmanes amb la Diada Castellera al Castell de Montjuïc, un acte on es van convidar diferents colles de fora i de la mateixa ciutat de Barcelona.

El sopar va començar a les set de la tarda amb el còctel de benvinguda, on tots els assistents van poder gaudir d’una exposició de samarretes que ha creat la colla al llarg de la seva història. A les nou es va servir el sopar, i després es van fer diferents actuacions musicals amb punxa-discos. “Aquest sopar és una forma de celebrar-ho de manera interna. El vintè aniversari ens ha ocupat tot l’any, primer amb la Diada del Castell, avui amb el sopar, també l’exposició fotogràfica que es farà al desembre…” explicava l’Hèctor Iburo, membre de la junta de la colla poble-sequina.

Els Castellers del Poble-sec també rebran al novembre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, que recollirà la Marta González, la seva presidenta, en representació de tota la colla i que comentava que ser part d’aquesta és “ser família, comunitat i cuidar-nos. És escollir una segona família que et fa vincular-te amb el barri i alhora amb la ciutat. Reunim totes aquestes qualitats com a colla”. Gràcies a aquesta vinculació amb la ciutat, van poder convidar al sopar, malgrat ser íntim, a membres de la Colla Castellera Jove de Barcelona, una colla que es troba a Sant Andreu i que l’any vinent celebrarà el seu desè aniversari. “És un motiu d’orgull que una colla de la ciutat compleixi 20 anys, un motiu d’alegria, ja que, una colla és un projecte que intenta complir un objectiu comú, i veure que es va perpetuant al llarg dels anys és molt especial” comentava el cap de colla, l’Adrià.