Monthly Archives: juliol 2019

ES CONSTITUEIX ELCONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC QUE ELEGEIX NEUS MUNTÉ COM A PRESIDENTA

Aquest dijous a la tarda s’ha celebrat el primer Consell Plenari d’aquesta legislatura, també pel nou regidor Marc Serra i per la majoria de conselleres i consellers dels diferents grups municipals, després d’una renovació d’11 de les 19 conselleries. Es tracta d’Esther Pérez, Xavier Farré, Carolina López, Ancor Mesa, Marina Berruezo i Jaume Gaixas per Barcelona en Comú. Josep Pérez, Lourdes Vidrier, Antoni Martínez, Ling Ling Masferrer i Saoka Kingolo d’Esquerra Republicana. Albert Deusedes, Àngels Boix, Maribel Sánchez i Eudosio Gutierrez del PSC. David Labrador de Ciutadans i Alba Gómez de Barcelona pel Canvi, que ha estat l’única consellera que no ha pogut prendre possessió avui; i Georgina Làzaro i Neus de Haro de Junts per Catalunya.

El plenari ha començat amb una protesta del Grup d’Habitatge de Sants que demanaven solucions davant alguns desnonaments que està patint el barri. Tot seguit, el nou regidor del Districte ha començat dirigint unes paraules al nombrós veïnat que omplia la sala de plens “Crec que la vocació del consell de districte que avui constituïm ha de ser la d’un espai ciutadà, un espai de debat viu, on hi tinguin cabuda les reivindicacions” i ha fet una defensa de la important tasca que han de fer els consellers i conselleres. Un Consell que finalment estarà format per sis grups municipals i per tant per sis portaveus, i no per cinc grups com s’havia previst inicialment, ja que Barcelona Pel Canvi s’ha quedat un dels dos consellers que fins ara tenia Ciutadans, mentre que la CUP i el PP han perdut la representació al consell santsenc.

Seguidament un per un tots els consellers i conselleres han jurat o promès el càrrec amb diferents fórmules: els comuns i independentistes ho han fet per imperatiu legal, els socialistes han promès i el conseller de Ciutadans ha jurat el càrrec.

El plenari també ha escollit com a nova presidenta del Districte a la regidora Neus Munté, proposada per Junts per Catalunya, i que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups, després d’un pacte previ on s’han repartit les diferents presidències dels districtes. Un cop elegida, Munté ha agraït el vot de confiança dels grups “Em sento molt honorada de ser la presidenta d’aquest Districte” tot mostrant el seu “compromís amb el progrés, amb la qualitat de vida de tots els barris de Sants-Montjuïc i de la ciutat, amb els drets i les llibertat de tots els veïns i veïnes”.

Ja constituït el Consell Plenari, el govern santsenc format per Comuns i Socialistes i que suma majoria absoluta amb 10 dels 19 consellers, haurà de repartir-se les diferents àrees sectorials i decidir quins consellers s’encarregaran de cadascun dels barris. Unes decisions que segons fonts del govern, es prendran al setembre. Serà llavors quan es tornarà a convocar el Consell Plenari, seguit dels òrgans participatius com els Consells de Barri, el Consell Ciutadà o les Audiències Publiques.

POSA CARA ALS MOUS CONSELLERS I CONSELLERES DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC

Al plenari d’aquest dijous han pres possessió Esther Pérez, Xavier Farré, Carolina López, Ancor Mesa, Marina Berruezo i Jaume Gaixas per Barcelona en Comú. Josep Pérez, Lourdes Vidrier, Antoni Martínez, Ling Ling Masferrer i Saoka Kingolo d’Esquerra Republicana. Albert Deusedes, Àngels Boix, Maribel Sánchez i Eudosio Gutierrez del PSC. David Labrador de Ciutadans i Alba Gómez de Barcelona pel Canvi, que ha estat l’única consellera que no ha pogut prendre possessió avui; i Georgina Làzaro i Neus de Haro de Junts per Catalunya.

FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2019

Festa Major del Poble-sec 2019

Del 19 al 28 de juliol de 2019

Ja podem consultar el programa complet de la Festa Major, al vincle adjunt:

web Festa Major

THE SOUND DREAMERS A LA PLAÇA DE SANTA MADRONA

FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2019
Dijous, 25 de juliol, 20,30h
A la plaça de Santa Madrona

The Sound Dreamers presenta l’espectacle “Sobre el mar”.

PREGÓ DE FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC 2019, A CÀRREC DE JÚLIA COSTA I ISABEL COSTA

Enguany, el pregó de la Festa Major del Poble-sec, l’han fet dues mestres i veïnes del barri:

La Júlia Costa, mestra jubilada, escritora de novel·la, relats i poesia, historiadora local i que escriu en diversos blogs, un d’ells és “Un balcó al Poble-sec”. I la Isabel Costa, mestra en actiu i director de l’Escola Poble-sec.

Totes dues ha fet un pregó on han lligat la història del barri, des dels seus orígens familiars, han recordat els canvis que s’hi han produït, i, sobretot han mirat cap al futur, especialment, a partir dels infants que avui dia hi creixen, i de les persones que d’arreu del món han passat a formar part integrant del nostre estimat Poble-sec, tothom en favor de la convivencia.

Teniu el discurs complet en el ditxer pdf adjunt.

ELS VEÏNS, CONTRA EL TRASLLAT DE LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX

Notícia del web de betevé.

Els veïns, contra el trasllat de la Biblioteca Francesc Boix

L’Ajuntament vol traslladar la sala -que ha quedat petita- a la Casa de la Premsa, situada a Montjuïc

Els veïns del Poble-sec han creat la Plataforma Biblioteca Francesc Boix per intentar evitar que l’equipament, ara situat al carrer de Blai, canviï d’emplaçament. La biblioteca fa temps que ha quedat petita i el districte de Sants-Montjuïc planteja traslladar-la a l’edifici de la Casa de la Premsa, a tocar de l’avinguda Maria Cristina. El nou emplaçament no agrada als veïns, ja que està situat en un dels extrems del Poble-sec, en una zona amb molt de pendent, i això -creuen- dificultarà que hi pugin els usuaris. Per oposar-s’hi, han començat una recollida de signatures.

La biblioteca, un espai de trobada

Ara, la biblioteca està situada en un edifici centenari del centre del Poble-sec i dona cobertura als més de 40.000 habitants de la zona. Tant la direcció com el districte i els propis usuaris coincideixen a assegurar que ha quedat petita i cal ampliar-la. Ara bé, la proposta que, de moment, hi ha sobre la taula no agrada als veïns. Josep Guzman, president del CERHISEC, assegura que si l’equipament se situa al carrer de Lleida, els usuaris del centre del Poble-sec -molts d’ells persones grans- no hi aniran perquè els quedarà lluny i als veïns de les Tres Xemeneies, encara més. Per això, reclamen que es mantingui l’emplaçament actual i que, en tot cas, se’n faci alguna extensió en altres zones del barri.

No hi ha acord sobre la solución

Des del districte reconeixen que treballen en una solució intermèdia que prevegi, per exemple, mantenir l’emplaçament actual com a sala d’estudi i de recollida de llibres i traslladar el gruix del fons a la Casa de la Premsa. Aquesta proposta tampoc no encaixa amb la voluntat dels veïns, que sí veurien bé l’opció oposada: que es mantingués la biblioteca al carrer de Blai i que es creessin subseus als extrems del barri.

El consistori afegeix que la necessitat d’una ampliació de la biblioteca està recollida al Pla d’equipaments del Poble-sec, però reconeix que les propostes les acabarà de tancar el nou govern municipal.

DIVENDRES, 19 DE JULIOL: TOC DE FESTA I PREGÓ DE FESTA MAJOR, A LA PLAÇA DE SANTA MADRONA

Arriba la Festa Major del Poble-sec 2019, del 19 al 28 de juliol.

Divendres 19:
Toc de Festa, a partir de les 20.30h
i pregó de Festa Major, 21h.
a la plaça de Santa Madrona

Podeu consultar tot el programa al web

Us hi esperem, a totes i a tots!

Junta Directiva de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

EL DISTRICTE TREBALLARÀ EN MÉS D’UNA DESENA D’OBRES A SANTS-MONTJUÏC DURANT ELS MESOS D’ESTIU

De cara a aquests mesos d’estiu, l’Ajuntament de Barcelona té en marxa 76 obres a tota la ciutat. D’aquestes, més d’una desena són als nostres barris i aprofiten “la reducció de la mobilitat i que hi ha més tranquil·litat a l’espai urbà”, recorda el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. La més important serà la pavimentació del túnel de la plaça d’Espanya, en uns treballs que es faran coincidint amb el cap de setmana del 17 i 18 d’agost. Jiménez afegeix que “seran actuacions de manteniment que s’intentarà que afectin de la menor manera”. En total els treballs de pavimentació es faran sobre 4.100 metres quadrats d’asfalt en aquest túnel d’entrada a la ciutat.

També destaquen les obres dels jardins de la Mediterrània de la Marina, on s’aprofitarà l’agost per fer la part de la reurbanització més propera a les botigues “aprofitant el tancament de la majoria de comerços”, apunta Jiménez per així no afectar al seu negoci. Algunes d’aquestes obres ja es van iniciar fa gairebé un any i, ara a l’estiu, se segueixen desenvolupant. Aquest és el cas dels ascensors del Polvorí “Amb un pressupost de gairebé un milió d’euros, s’acabarà aviat”, apunta Jiménez.

Entres les que ja van començar i s’intensificaran durant l’estiu, hi ha l’adequació d’un espai per a gossos al carrer Priorat del barri de Sants, el replantament de l’herba del camp de futbol de la Satalia o l’skatepark de la Marina.

A Sants-Badal s’acabarà la reurbanització del carrer Carreras Candi i al Poble-sec les millores al carrer Vila i Vilà o els treballs a nivell de transport de la L2 i el gir d’autobusos al Paral·lel. Quant a edificacions, el gerent del Districte detalla que “se seguirà treballant en l’escola bressol municipal i en el poliesportiu del carrer Roger al barri de Sants-Badal”.

EL VEÍ DEL POBLE-SEC MARC SERRA SERÀ EL NOU REGIDOR DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC

El jurista i sociòleg Marc Serra serà el nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc, i d’aquesta manera, pren el relleu a Laura Pérez, que ha estat la màxima responsable de la institució santsenca els darrers tres anys. Serra és de Centelles, a la comarca d’Osona, però des de fa anys que viu al Poble-sec. En aquest barri del nostre districte ha estat activista a la plataforma Som Paral·lel i membre de l’ateneu cooperatiu La Base. En l’àmbit de la formació professional, després dels seus estudis en Dret i Sociologia, Marc Serra ha estat assessor de Jaume Asens en l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transperència de l’Ajuntament de Barcelona. En les darreres eleccions municipals, Serra va ocupar el número nou de la llista de Barcelona en Comú, que encapçalava l’actual alcaldessa Ada Colau.

Com a activista en defensa dels drets humans, ha col·laborat amb l’Observatori DESC i ha codirigit el documental “Tarajal: desmuntant la impunitat a la Frontera Sud”, juntament amb els membres de la productora Metromuster. També, en aquest àmbit de la lluita en les migracions, Serra ha format part de la plataforma Tanquem els CIE. El nou regidor del Districte de Sants-Montjuïc també publica articles d’opinió en alguns mitjans digitals com eldiario.es i CatalunyaPlural.

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC REUNEIXEN AL SOPAR DEL VINTÈ ANIVERSARI A TOTS ELS MEMBRES QUE HAN PASSAT PER LA COLLA

Els Castellers del Poble-sec van celebrar dissabte al vespre, al pati de l’Escola Tres Pins de Montjuïc, un sopar de retrobament de tots els antics i actuals integrants de la colla en motiu del vintè aniversari dels bandarres. L’àpat formava part de les activitats de celebració que han preparat durant tot el curs, i que ja van començar fa unes setmanes amb la Diada Castellera al Castell de Montjuïc, un acte on es van convidar diferents colles de fora i de la mateixa ciutat de Barcelona.

El sopar va començar a les set de la tarda amb el còctel de benvinguda, on tots els assistents van poder gaudir d’una exposició de samarretes que ha creat la colla al llarg de la seva història. A les nou es va servir el sopar, i després es van fer diferents actuacions musicals amb punxa-discos. “Aquest sopar és una forma de celebrar-ho de manera interna. El vintè aniversari ens ha ocupat tot l’any, primer amb la Diada del Castell, avui amb el sopar, també l’exposició fotogràfica que es farà al desembre…” explicava l’Hèctor Iburo, membre de la junta de la colla poble-sequina.

Els Castellers del Poble-sec també rebran al novembre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, que recollirà la Marta González, la seva presidenta, en representació de tota la colla i que comentava que ser part d’aquesta és “ser família, comunitat i cuidar-nos. És escollir una segona família que et fa vincular-te amb el barri i alhora amb la ciutat. Reunim totes aquestes qualitats com a colla”. Gràcies a aquesta vinculació amb la ciutat, van poder convidar al sopar, malgrat ser íntim, a membres de la Colla Castellera Jove de Barcelona, una colla que es troba a Sant Andreu i que l’any vinent celebrarà el seu desè aniversari. “És un motiu d’orgull que una colla de la ciutat compleixi 20 anys, un motiu d’alegria, ja que, una colla és un projecte que intenta complir un objectiu comú, i veure que es va perpetuant al llarg dels anys és molt especial” comentava el cap de colla, l’Adrià.