Daily Archives: 26 de juny de 2019

LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC PRESENTA EL SEU CARTELL OBRA DEL VEÍ ALEJANDRO RETAMAL

La Festa Major del Poble-sec ja té cartell guanyador. En total es van presentar 43 cartells i el guanyador va ser el d’Alejandro Retamal, que fa un any que viu al Poble-sec, i que ha volgut transmetre “la barreja de cultures i l’acolliment” que ha rebut en aquest temps. “Fa un any que vaig arribar i ha estat molt fàcil viure aquí” recordava.

Durant l’acte de presentació del cartell, que es va fer divendres al pati del centre cívic El Sortidor, Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, va posar en valor la bona salut del teixit associatiu del barri. En un cap de setmana en què es va celebrar la mostra d’entitats més antiga de la ciutat i, a més, també es va fer la diada dels 150 anys del barri del Poble-sec. “Portem 30 anys de feina agrupant associacions i entitats, es reflecteix una vida associativa forta i en expansió, això dona solidesa”, destacava.

Tal i com va explicar la consellera de govern del barri del Poble-sec, Carolina López, les festes poblesequines se celebraran del 19 al 28 de juliol. Al cartell guanyador, sobre un fons negre s’hi veuen les diferents cases i pisos del barri a la falda de la muntanya, pintades de diferents colors: groc, blau, verd o vermell, per expressar les diferències que s’hi troben. Aquests edificis són regats per unes avionetes que deixen anar també pintura de tots colors. Enmig, s’hi poden veure espais emblemàtics com les Tres Xemeneies, el Molino o la muntanya de Montjuïc.

EL POBLE-SEC CELEBRA LA 29a MOSTRA D’ENTITATS AMB UNA SETANTENA DE CARPES AL PARAL·LEL

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec va organitzar dissabte la 29a Mostra d’Entitats, amb una setantena de carpes que van omplir el Paral·lel com a mostra de la força associativa d’un barri que va ser pioner alhora d’organitzar una mostra al carrer. El president de la Coordinadora, Antoni Reig, recordava que es va viure un dissabte en el què es va ensenyar múscul associatiu al Poble-sec “amb la diada al Castell de Montjuïc i altres activitats tant a les Tres Xemeneies com aquí al Paral·lel”. Això, segons el president, és “una mostra de la vitalitat i l’empenta del barri”. Més enllà dels detalls d’aquesta mostra “plena de diversitat”, Reig també ens va explicar que “ara ve una festa major amb la col·laboració de moltes entitats i que tindrà dues pregoneres”.

Entre aquestes gairebé 70 entitats al carrer, una d’elles era l’agrupació ciclista La Grupa, que compleix més de 100 anys al barri. Xavier Òdena, membre de l’entitat, explicava que “actualment ens dediquem a la part més social de l’esport, facilitant que la gent de totes les edats pugui pedalar amb una colla d’amics, amb bones rutes i amb seguretat”. D’entitats històriques a d’altres de nouvingudes com l’Associació Cultural Social d’Arte Culinario de Honduras y Amigos en Catalunya. En Jorge Alberto, president de l’entitat, recordava que “l’entitat es va crear a principis del 2000 a través d’unes famílies que volien visibilitzar Hondures a través de la cultura i la gastronomia, hem anat creixent i aviat sumarem 20 anys”.

Per part del Districte de Sants-Montjuïc, la consellera de govern del Poble-sec, Carolina López, va destacar que “és un dia espectacular amb molta gent al carrer, m’han explicat les activitats preparades per la Festa Major i de moment les entitats estan tranquil·les quant a demandes”, detallava.

Al llarg del matí hi va haver activitats musicals i de ball a l’escenari com el Desperta Poble-sec o balls tradicionals xilens i danses de l’Equador. A la tarda hi va haver el cercavila al llarg de l’avinguda del Paral·lel i més balls a l’escenari, en aquest cas per part dels alumnes de l’Escola Jacint Verdaguer, una mostra de hip-hop del Grup Internacional de Danses Renaixença, balls tradicionals d’Hondures, sevillanes i country. Però també, a les diferents carpes de les entitats, hi va haver pinta-cares, exposicions d’art, jocs de taula, tallers de cosidores i de moda i, fins i tot, un espai on donar sang.