ELS CONSELLERS I CONSELLERES DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC S’ACOMIADEN DEL VEÏNAT DURANT L’ÚLTIM CONSELL PLENARI

Dimarts es va celebrar l’últim Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc d’aquesta legislatura, previ al plenari de constitució que es farà bastant probablement la setmana del 22 de juliol. L’únic punt del dia era l’aprovació de l’acta anterior, així que la sessió va servir per acomiadar alguns dels consellers i conselleres que ja han anunciat que no repetiran. En aquests últims quatre anys, el plenari santsenc estava format per 6 consellers de Barcelona en Comú, 4 del PDECAT, 2 d’Esquerra, 2 del PSC, 2 de Ciutadans, 2 de la CUP i 1 del Partit Popular. Arran dels resultats electorals del 26 de maig, la CUP i el PP perden les seves conselleres als nostres barris, cosa que suposarà passar de 7 grups municipals a 5 durant la legislatura 2019-2023.

José Antonio Calleja, conseller del Partit Popular durant els darrers 2o anys, va celebrar “el bon nivell d’idees i el respecte i harmonia amb el que es debaten les propostes al consell”. A nivell personal va reconèixer que haver estat present al Districte és del millor que li ha passat a la vida.

Des de la CUP, la consellera Neus Roca, va voler recordar la feina feta aquesta última legislatura. Quatre anys després d’entrar per primera vegada a l’Ajuntament de Barcelona, Roca va reconèixer que “són temps difícils per defensar les llibertats col·lectives per ser un poble lliure, per tenir una feina, un sou, una casa i un sou digne”, però que tot i que s’acomiaden momentàniament de la política institucional “ho fan amb el cap ben alt i amb la seguretat de fer tot el possible per capgirar Barcelona”.

Des de Ciutadans, Fernando Alcalde va agrair a tots els companys la feina feta, així com espera “repetir en la propera legislatura” tot i els canvis que podran haver-hi per la unió amb la candidatura de Manuel Valls “No em cansaré de destacar la labor per millorar la vida del veïnat”.

Albert Deusedes, del Partit dels Socialistes de Catalunya, va recordar als votants del 2015, però també al treball entre consellers per fer entre tots un millor districte, tot i les diferències ideològiques. Per a Deusedes, “ha estat un orgull i un honor formar d’aquests Consell Plenari, de l’oposició i del govern durant aquesta legislatura”.

Des d’Esquerra Republicana, Jordi Fexas va valorar l’activisme i la implicació del veïnat i dels mateixos consellers, però per a ell queda per millorar “la participació, el funcionament del plenari, fer més àgils les relacions entre l’administració i el ciutadà o, per exemple, podríem accelerar els terminis d’execució dels projectes”. Va acabar desitjant que no sigui Ciutadans qui esculli l’alcaldessa.

Des del PDeCAT, el seu conseller-portaveu Sergi Sarri, va agrair al veïnat la seva ajuda per a conèixer el barri, però sobretot va voler destacar la figura del conseller perquè “es reconegui aquesta tasca, amb la mesura final de descentralitzar la ciutat i així la ciutadania vegi que els consellers estan bolcats com a representants”. Sarri també s’acomiadava del plenari i passava el relleu a la també consellera Georgina Lázaro.

Finalment des de Barcelona en Comú, la consellera-portaveu Esther Pérez, va afirmar que el fet de tenir gent que no havia participat a la política professional sense conèixer els tràmits i els protocols, “ha estat un repte i l’hem hagut d’aprendre a marxes forçades, l’equip tècnic ens ho ha facilitat molt”. En aquest grup municipal, Joan Sanromà i Domingo Alonso tampoc seguiran a la propera legislatura.

Comments are closed.