Daily Archives: 18 de maig de 2019

MANIFEST PER LA PAU I LA CONVIVÈNCIA AL POBLE-SEC

En els últims dies del passat mes d’octubre, el nostre barri, el Poble-sec, va ser escenari de diverses agressions que van causar un estat generalitzat d’alarma social. Aquests atacs anaven precedits per un seguit d’actes violents i un reguitzell de robatoris que van fer que la percepció social de la gent del barri passés del neguit a l’alarma.

Aquests fets cal situar-los dins del marc actual d’increment de la delinqüència a Barcelona, segons assenyalen les estadístiques oficials, i la protesta creixent del veïnatge de diferents barris davant de la inseguretat ciutadana i la degradació de la convivència a causa dels narcopisos.

Estem convençuts que tenim dret a viure en pau, sense violència, ni de gènere ni de cap altra mena, en els nostres carrers, places i jardins. Creiem fermament que cal fer tot allò necessari per preservar la convivència i erradicar la por. També cal que la ciutadania disposi d’una informació ràpida i veraç per evitar els rumors i les notícies falses que, generalment, comporten un augment de la sensació d’inseguretat.

Demanem als responsables de la seguretat pública, és a dir, als dirigents polítics del Districte de Sants-Montjuïc i de l’Ajuntament de Barcelona, que adoptin noves mesures o reforcin les existents per evitar la repetició de situacions com les que estem vivint en els últims temps. En aquest sentit considerem important recuperar la Taula Territorial de Seguretat. En aquestes tasques tindran tota la col·laboració possible del veïnat, de les entitats i de les organitzacions veïnals que lluitem per un barri digne, solidari, en pau i on la convivència no estigui enterbolida per cap incidència.

Ens estimem massa el nostre barri i la seva gent per quedar-nos en silenci i per això alcem la nostra veu per demanar responsabilitat als responsables. Desterrem la violència i les agressions dels nostres carrers. El nostre objectiu és viure i conviure en pau.

PER LA PAU I LA CONVIVÈNCIA AL POBLE-SEC
Associació de Comerciants Poble-sec | Paral·lel
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Poble-sec | Barcelona, 25 de novembre de 2018