Durant la diada de Sant Jordi, les entitats i associacions del barri del Poble-sec s’han concentrat a la plaça de la Bella Dorita, davant del Molino, per vendre les seves roses i llibres. En aquest espai, una de les parades més extenses ha estat la de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, on han venut roses i diferents productes elaborats pels projectes socials de l’entitat, com ara clauers, punts de llibre i diferents objectes de ganxet. “L’acompanyament de la gent gran o l’espai de la infància són alguns dels espais socials de la coordinadora i dels que han participat en aquestes vendes” explicava la Teia Goñi. Des de la Coordinadora, afegien, a més que “la cultura és un aspecte molt important per a la cohesió i la integració veïnal”.
En aquest aspecte cultural, l’associació BiblioMusiCineteca també tenia la seva parada. Maria Elena Bertran recordava que la seva entitat “organitza esdeveniments culturals des de la música fins a la pintura, les exposicions o la presentació de llibres”. En aquest sentit, Bertran explicava que “fomentem els nous escriptors i per això tot el dia d’avui hem tingut autors firmant llibres”. A nivell literari, la llibreria la Carbonera del Poble-sec ha viscut una diada molt intensa. La seva llibretera, Carlota Freixenet, recordava que “al matí ha vingut el grup Txarango a firmar el seu llibre, que ha estat el més venut i l’hem esgotat”. Com a llibretera “aquest és un dia molt especial i també el que més treballem”. També hi ha participat el diari del barri Zona Sec, l’Ernest Millet, es mostrava satisfet de poder mostrar la feina de comunicació local que realitzen “Posem el nostre granet de sorra per fomentar la lectura i la cultura”.
Quant a la vessant social i solidària, a la plaça Bella Dorita, l’Associació Asperger New Life ha aprofitat el Sant Jordi per apropar el seu projecte al veïnat. Alicia Campos, membre de l’entitat, recorda que “atenem joves amb autisme i concretament amb la síndrome d’Asperger i si sortim al carrer és per visualitzar aquesta situació però sobretot perquè el veïnat conegui aquests joves”. Borja Sasieta, un d’aquests joves, detalla que “venem unes roses de colors i molt brillants, aquestes roses estan fetes amb els colors de l’autisme per mostrar la diversitat, els colors són el vermell, el groc, el taronja, el blau, el verd i el lila”. Amb tot, aquesta diada “ajuda a fer cultura, però també cultura de la neurodiversitat”, destacava Alicia Campos.