ELS MOSSOS DETENEN EL PRESUMPTE AUTOR DE TRES AGRESSIONS SEXUALS AL POBLE-SEC

Els Mossos d’Esquadra han detingut un menor d’edat de 17 anys com a presumpte autor de tres agressions sexuals al barri del Poble-sec i tres més a Horta. El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat va decretar l’internament en un centre tancat.

La investigació va començar el mes d’octubre per una primera agressió prop de Montjuïc. Un cop es va donar la segona, un mes després, se’n produeixen immediatament quatre més. Pere Guillén, cap de l’àrea d’investigació criminal de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, explica que “el 7 de desembre, dos dies després de l’última agressió, vam poder identificar l’autor i se li van poder imputar els tres fets d’Horta”. Explica que, un cop detingut i posat a disposició de la Fiscalia, investiguen la similitud dels fets amb els del Poble-sec. La seva investigació va concloure que ell es trobava també als fets de Sants-Montjuïc, van presentar les proves d’ADN recollides i van confirmar que era la mateixa persona.

Guillén confirma que es tracta d’un menor no acompanyat tutelat per la Generalitat però afegeix que “no s’ha de criminalitzar els MENA, és el primer cas que ens trobem d’aquest perfil i aquí Barcelona ja hem detingut altres agressors serials i, precisament, l’últim era una persona nacional”.

Es dona la circumstància que entre el primer i el segon atac, a la zona dels jardins del Passeig de Montjuic, va transcórrer un mes. Però a partir de la segona agressió sexual les quatre restants van tenir lloc amb pocs dies de diferència. L’agressor, que actuava en qualsevol franja horària, de dia i de nit, abordava al carrer les seves víctimes, dones d’edat mitjana i avançada, i les agredia sexualment. Sempre protegia el seu rostre amb l’objectiu d’evitar que el poguessin identificar i, en dos dels casos, també ho va aprofitar per dur a terme un robatori. Els assalts anaven sempre acompanyats de grans dosis de violència i amenaces reiterades.

Just després de l’anunci d’aquestes detencions per part dels Mossos, la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec va emetre un comunicat per mostrar la seva preocupació per la inseguretat al barri. El portaveu de l’entitat, Sergi Gázquez, explica que “més enllà d’aquesta agressió, tenim casos de furts i robatoris cada setmana”. És per això que demanen “més presència policial al barri i la creació d’una taula de seguretat específica per al Poble-sec amb el Districte, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana”. També, lamenten que s’actuï més de forma reactiva enlloc de forma preventiva. En aquest sentit, Gázquez explica que per part dels cossos de seguretat no hi hauria problema per iniciar aquesta taula debat, mentre que per part del Districte no han tingut una resposta clara.

Comments are closed.