Daily Archives: 19 de gener de 2019

EL DISTRICTE PRESENTA AL VEÏNAT DEL POBLE-SEC LES PRIMERES PROPOSTES DE REFORMA PEL CARRER PIQUER

El carrer de Piquer és un dels eixos de la part baixa del Poble-sec que necessita ser rehabilitat per millorar la qualitat de l’espai públic. És per això que dijous el Centre Cultural Albareda va acollir la presentació d’algunes de les propostes de millores per a aquest carrer en les quals ha començat a treballar el Districte de Sants-Montjuïc.

El veïnat ja havia demanat la reforma d’aquest carrer en diverses ocasions i, tot i que encara no estava projectat, des del Districte s’han elaborat uns primers plànols amb dues propostes. La primera passaria per mantenir les dues actuals línies d’aparcament i també eliminar l’arbrat d’una de les bandes per guanyar amplada en una de les voreres. La segona proposta passaria per eliminar una de les línies d’aparcament, però en canvi mantindria l’arbrat a les dues bandes del carrer, en aquest cas ampliant totes dues voreres.

Tot i que encara no hi ha un avant-projecte tancat, la reunió va servir per analitzar quines podien ser les millors propostes per part del veïnat. Santi Vinuesa, arquitecte de BIMSA, detallava que “volíem presentar les alternatives en aquesta fase inicial, per complir tot tipus de normatives”, com el mínim exigible en voreres i aparcaments. Algunes de les necessitats són ampliar les voreres i fer-les d’un mínim de metre vuitanta per complir la llei d’accessibilitat. També, es vol replantejar la distribució de l’arbrat del carrer, ja que consideren que queda desendreçat i cal adequar-lo a la futura nova vorera. Amb tot, part de la discussió es va centrar en la distribució de l’arbrat i com incorporar-lo a una renovada i ampliada vorera. Així també, una de les principals línies a debatre van ser les zones d’aparcament al llarg del carrer de Piquer i com plantejar-les per facilitar la vida del veïnat. Sortia així el debat entre mantenir zona verda amb arbres al carrer o bé facilitar una línia contínua d’aparcament.

En aquest sentit, el director de serveis de llicències i espai públic del Districte de Sants-Montjuïc, Miquel Àngel Valdueza, comentava que l’intenció és “tenir un projecte ja enquadernat de cara a l’any que ve perquè en el proper mandat el nou equip de govern ho pugui tirar endavant”. Després d’aquest primer acostament entre el Districte i veïnat, s’ha d’aprofundir en el futur projecte i, tal i com es va comentar a la reunió, s’espera licitar, realitzar i acabar les obres de cara al proper 2020.