EL DISTRICTE DESTINARÀ 30.000 EUROS MÉS EN SUBVENCIONS A ENTITATS DURANT EL 2019

Aquest dijous ha començat el període que tenen les entitats dels nostres barris per presentar les seves sol·licituds de subvencions per activitats del 2019. Per això la setmana passada es va fer una reunió informativa a la sala de plens del Districte, on es van explicar les novetats de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat del proper any.

Maria Rengel, Directora de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Sants-Montjuïc, destacava que enguany s’incorporen nous apartats als formularis sobre criteris d’igualtat, perspectiva de gènere i també sobre l’impacte ambiental i el consum responsable.

La Mariona i la Sandra, tècniques del Departament de Transversalitat de Gènere de l’Ajuntament n’explicaven els objectius “defensem i considerem les diferències, idees o igualtats entre gèneres, contemplant totes les identitats en l’àmbit social i totes les opressions que l’arrabassen” i seguidament van explicar com es puntuarien els projectes presentats.

Pel que fa a terminis i límits en les demandes econòmiques, Rengel va apuntar que: “no tenim un import màxim a districtes, excepte en un programa de foment d’activitats administratives que és de 1.000 euros; cosa que contrasta en les subvencions de ciutat, depenent de la modalitat temàtica”. “Cal que ompliu el formulari, que ha d’estar signat pel representant de l’entitat, i s’ha de posar el total de les despeses previstes del projecte, no pas el que ens demaneu a nosaltres”. “Una vegada tot estigui presentat nosaltres farem una comissió de valoració i farem una publicació de l’atorgament provisional, previst per a mitjans de maig”. El període de presentació de sol·licituds estarà comprès entre els dies 27 de desembre de 2018 i 24 de gener de 2019.

Helena Díaz, d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament, també va intervenir per explicar una altra de les novetats d’aquest any: “s’ha introduït com a prioritat la de promoure el consum responsable. Un nou criteri d’avaluació general a l’impacte, que són els beneficis ambientals i socials que cada projecte suposarà”.

Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, destacava l’augment de recursos “el pressupost serà de 684.297 euros, un augment de 30.000 euros que ens serveix per continuar en la bona línia dels últims anys”. I afegia que “aquesta serà l’última convocatòria on es podran fer sol·licituds amb paper. A partir del 2020 tot es farà per internet”.

Comments are closed.