Monthly Archives: desembre 2018

EL DISTRICTE DESTINARÀ 30.000 EUROS MÉS EN SUBVENCIONS A ENTITATS DURANT EL 2019

Aquest dijous ha començat el període que tenen les entitats dels nostres barris per presentar les seves sol·licituds de subvencions per activitats del 2019. Per això la setmana passada es va fer una reunió informativa a la sala de plens del Districte, on es van explicar les novetats de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat del proper any.

Maria Rengel, Directora de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Sants-Montjuïc, destacava que enguany s’incorporen nous apartats als formularis sobre criteris d’igualtat, perspectiva de gènere i també sobre l’impacte ambiental i el consum responsable.

La Mariona i la Sandra, tècniques del Departament de Transversalitat de Gènere de l’Ajuntament n’explicaven els objectius “defensem i considerem les diferències, idees o igualtats entre gèneres, contemplant totes les identitats en l’àmbit social i totes les opressions que l’arrabassen” i seguidament van explicar com es puntuarien els projectes presentats.

Pel que fa a terminis i límits en les demandes econòmiques, Rengel va apuntar que: “no tenim un import màxim a districtes, excepte en un programa de foment d’activitats administratives que és de 1.000 euros; cosa que contrasta en les subvencions de ciutat, depenent de la modalitat temàtica”. “Cal que ompliu el formulari, que ha d’estar signat pel representant de l’entitat, i s’ha de posar el total de les despeses previstes del projecte, no pas el que ens demaneu a nosaltres”. “Una vegada tot estigui presentat nosaltres farem una comissió de valoració i farem una publicació de l’atorgament provisional, previst per a mitjans de maig”. El període de presentació de sol·licituds estarà comprès entre els dies 27 de desembre de 2018 i 24 de gener de 2019.

Helena Díaz, d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament, també va intervenir per explicar una altra de les novetats d’aquest any: “s’ha introduït com a prioritat la de promoure el consum responsable. Un nou criteri d’avaluació general a l’impacte, que són els beneficis ambientals i socials que cada projecte suposarà”.

Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, destacava l’augment de recursos “el pressupost serà de 684.297 euros, un augment de 30.000 euros que ens serveix per continuar en la bona línia dels últims anys”. I afegia que “aquesta serà l’última convocatòria on es podran fer sol·licituds amb paper. A partir del 2020 tot es farà per internet”.

RAONS PÚBLIQUES – NOVETATS

RAONS PÚBLIQUES dóna a conèixer les darreres novetats de les seves activitats. Les podeu llegir, si seguiu el vincle del web adjunt.

EL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC VEURÀ REDUÏDA LA SEVA SUPERFÍCIE EN 5.410 METRES QUADRATS

Els límits territorials dels districtes de Barcelona canviaran. Es tracta de sis modificacions que es recullen en l’informe elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut Cartogràfic de Catalunya, d’acord amb les especificacions tècniques aprovades en el marc de la Llei de la informació geogràfica del 27 de desembre de 2005. L’informe ha posat en evidència que hi ha 5 límits de districtes de la ciutat que no s’adeqüen a la urbanització existent.

El gerent del districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, explica que “es tracta de petits ajustos derivats de la millora de les tecnologies de geolocalització, que ens permeten ser cada vegada més precisos a l’hora de delimitar les fronteres dels districtes i poder-los adaptar i actualitzar d’acord amb les urbanitzacions existents a la ciutat” i treu ferro al tema apuntant que “són ajustos molt petits; intents d’evitar que hi hagi un edifici que quedi partit i formi part de dos districtes a la vegada. Ajustos que no tenen major importància”.

En el cas del districte de Sants-Montjuïc perdrem un total de 5.410 metres quadrats que afecten als barris de la Marina i Poble-sec, el gerent recorda que, pel que fa a la plaça de Drassanes, al final de l’avinguda del Paral·lel, “una tercera part de la plaça formava part del nostre districte i la part restant formava part de Ciutat Vella, cosa que generava problemes per coordinar actuacions en algunes contractacions”, i explica que, en aquest cas concret, “s’ha ajustat la delimitació d’aquesta zona i, en un futur proper, la vorera que toca amb Sants-Montjuïc pertanyerà aquest mateix districte, mentre que la calçada de tota la plaça passarà a formar part del districte de Ciutat Vella”. Jiménez conclou dient que “la modificació dels límits actuals és relativa en funció dels districtes i no afectarà al veïnat”.

ELS MOSSOS DESMANTELLEN DOS NARCOPISOS QUE ES VAN TRASLLADAR AL BARRI DEL POBLE-SEC DESPRÉS DE L’OPERATIU BACAR

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han desmantellat dos narcopisos al barri de Poble-sec. S’havien activat després del dispositiu Bacar, dut a terme el passat 29 d’octubre contra el tràfic de drogues en narcopisos de Ciutat Vella, cosa que ha comportat un desplaçament del consum de drogues fora del districte amb l’intent per part dels narcotraficants d’instal·lar-se en altres llocs.

Amb l’objectiu d’evitar aquests possibles desplaçaments, els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han dut a terme a primera hora d’aquest matí aquest dispositiu amb un balanç de quatre persones detingudes i la intervenció de diverses dosis de marihuana, cocaïna i heroïna. En el moment de l’entrada en un dels narcopisos hi havia vint-i-quatre persones a l’interior que han estat identificades.

La investigació policial –que ha estat coordinada pel Jutjat de d’Instrucció i Primera Instància de Barcelona número 27 – ha permès constatar que persones que es van detenir en el marc del dispositiu Bacar guardarien relació amb els locals investigats en el dispositiu d’avui i que haurien traslladat la seva activitat delictiva mantenint la distribució de tota mena de substàncies estupefaents a toxicòmans habituals del Raval. Una de les persones investigades en el marc d’aquest operatiu, que avui no s’ha localitzat, ja va ingressar a presó en el marc del dispositiu Bacar.

Els Mossos van iniciar la investigació a principis del mes de novembre quan es van detectar dos pisos, situats al carrer Fontrodona i al carrer Radas, al barri del Poble-sec que s’havien convertit en punts on es distribuïa i consumia la droga, principalment cocaïna i heroïna. Els agents van comprovar que nombrosos toxicòmans accedien al seu interior, motiu pel qual van iniciar les primeres vigilàncies policials per analitzar el comportament dels consumidors i identificar-los.

Els agents també van detectar un augment de la venda de xeringues en farmàcies fins a triplicar-ne la venda, la qual cosa suposava el repunt del consum d’heroïna.

Aquesta investigació es va iniciar arran de diverses informacions de veïns i comerciants de la zona que informaven que des de principis del mes de novembre s’havia detectat la presència de consumidors toxicòmans que entraven i sortien d’aquests immobles.

Amb aquestes informacions, es va dissenyar un operatiu de paisà per corroborar aquestes queixes i per tal d’identificar les persones que acudien en aquests pisos per a comprar i consumir les drogues. Després de desmantellar els narcopisos, un ha estat retornat al seu legítim propietari, i l’altre s’ha precintat judicialment. Els Mossos d’Esquadra no descarten noves detencions.

LA MARATÓ DE TV3 2018, AL POBLE-SEC

13-14-15 i 16 de desembre

El Poble-sec per la Marató

Els Amics de la Plaça Santa Madrona i les Parròquies del Poble-sec organitzem, per onzè any consecutiu, diverses activitats per col·laborar amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra el càncer.

Dijous dia 13
Centre Cívic el Sortidor, plaça del Sortidor, 12, a les 20.00 h, concert del grup vocal The SoundDreamers

Divendres dia 14
Escola Mossèn Jacint Verdaguer, c/ Lleida, 32, a les 20.00 h, espectacle de màgia amb El Màgic Andreu

Dissabte dia 15
Parròquia de Santa Madrona, c/ Tapioles, 10, a les 18.00 h, actuació de grups corals

Diumenge dia 16
A la plaça Santa Madrona
A partir de les 11.00 h, hi haurà un munt d’activitats: xocolatada, jocs infantils, sardanes, country, diables, tabalers, botifarrada, balls tradicionals… i la Tómbola Solidària, amb productes cedits pels comerciants del barri i altres entitats col·laboradores i amb manualitats elaborades pel veïnat. Tothom tindrà premi!

Us hi esperem!!!

MARATÓ DE TV3 2018 A LA PENYA BLAUGRANA LES TRES XEMENEIES

FUTBOL I DINAR SOLIDARI

DIUMENGE 16/12/2018

12,00h Partit de futbol 11, al camp de la Satalia: APA POBLE-SEC VS PB3X

14.30h Paella al CC El Sortidor, 12€

LA FESTA DEL VOLUNTARIAT DEL POBLE-SEC DÓNA VISIBILITAT A LES PERSONES QUE DESTINEN EL SEU TEMPS TEMPS AL BARRI

El treball del voluntariat és fonamental pels nostres barris. Sempre hi ha hagut persones disposades a ajudar als veïns i als nouvinguts que ho necessiten; les organitzacions de voluntaris han esdevingut uns dels eixos que ajuden a mantenir el teixit social de la nostra ciutat i a fer-lo acollidor per a tothom. Al Poble-sec en són molt conscients d’aquesta importància i recentment la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i la Federació Catalana del Voluntariat Social van signar un conveni de col·laboració, que “té per objectiu, entre d’altres, identificar iniciatives o projectes específics que contribueixin a potenciar el voluntariat al Poble-sec.”

Com a reconeixement a la feina incansable dels voluntaris i voluntàries es va crear el Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra cada 5 de Desembre. Aquest any, aprofitant aquesta data tan important, al Poble-sec van decidir donar visibilitat a les persones que fan possible el funcionament de tantes entitats i associacions, amb una festa del voluntariat, que es va celebrar el dimarts 4 de Desembre al centre cívic El Sortidor.

La festa, organitzada per la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, va congregar unes seixanta persones i va constar, en primer lloc, d’una calorosa benvinguda d’Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que va parlar de la importància que tenen els voluntaris per les associacions i entitats del barri, i de per què van decidir celebrar aquesta festa: “per mostrar el nostre orgull de ser d’un barri que ens estimem per ser solidari amb els que més ho necessiten.”

Per altra banda, en Ramon Nicolau, secretari general de la Federació Catalana de Voluntariat Social, va parlar de la tasca que fa la federació. “Últimament ens estem adonant que la gent agrupada fa millor la feina, i no només la gent agrupada a partir d’una sola associació, sinó agrupada en federacions d’associacions.”

Seguidament va començar la part més lúdica, amb un taller de risoteràpia amb la Inés Simarro, on es van fer tota mena d’exercicis, i tothom, segons apuntava “va riure d’allò més”. Ja per acabar, cal afegir que tots els presents en van ser obsequiats amb una samarreta commemorativa, dues afortunades van guanyar entrades per veure el Barça al Camp Nou, es va fer una foto de grup i va haver-hi un berenar de celebració.

CURS: LES MEMÒRIES, EINES BÀSIQUES PER A LA COMUNICACIÓ I LA TRANSPARÈNCIA

S’acosta desembre, temps de preparar memòries d’actuació de les activitats i els programes realitzats durant l’any.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i Torre Jussana hem preparat un curs sobre com preparar “Memòries: eines bàsiques per a la comunicació i la transparència”.

Dimecres 12 de desembre de 16.30 h a 20.30 h al carrer Elkano 24 baixos, Casal Elkano.

Cal inscripció prèvia via web de Torre Jussana http://www.tjussana.cat/detall.php?id=28&a=488

Aforament limitat (per ordre d’arribada de les inscripcions)