Daily Archives: 30 de novembre de 2018

EL FORN LA FABRIQUE, A BETEVÉ

El forn La Fabrique engega la iniciativa “Preu solidari”

Ofereix descomptes d’entre un 20 % i un 30 % en quatre productes per a clients amb dificultats econòmiques44

La Fabrique va obrir portes al Poble-sec fa sis anys. Segons explica el seu administrador, en Yoann Simonte, aquest obrador “va néixer de la necessitat de produir menjar sa, ecològic, amb matèria primera de quilòmetre zero i sostenible al barri”. En els últims anys s’han adonat que el seu producte no està a l’abast de tothom, per això han decidit crear un preu solidari.

Fins a 4 productes amb un 20-30 % de descompte
Aquesta iniciativa va dirigida a persones amb pocs recursos per a les quals els preus dels seus productes ecològics i artesanals són massa elevats. Simonte explica que han seleccionat els quatre productes més demanats —la baguet, el pa de pagès blanc, el de blat forment i la xapata integral— i els hi ha aplicat un descompte que ronda el 20 i el 30 %. Per exemple en el cas de la baguet, un dels productes més venuts, el preu habitual és 1,20 euros i el preu solidari, 1 euro.

“Només s’ha de demanar”
Des de La Fabrique expliquen que, tot i que fa poques setmanes que aquest projecte està en marxa, algunes persones ja han començat a demanar la rebaixa. “Necessitem més divulgació, però estem molt contents perquè la gent mira els cartells que hem posat a la botiga i pregunta”. Per gaudir d’aquests descomptes no cal presentar cap documentació, ja que el forn es refia de la gent que demana el descompte perquè realment els costa arribar a final de mes.

ELS ORPHEA, MITE CONSOLIDAT – ARTICLE DE JÚLIA COSTA SOBRE ELS ANTICS ESTUDIS DE MONTJUÏC

L’Acadèmia del Cinema Català va dedicar el dia 27 de novembre un homenatge, realitzat a CaixaFòrum, als Estudis Orphea i Trilla. Dels Trilla poca cosa es va dir, gairebé res. I dels Orphea, poca cosa, més enllà dels quatre tòpics de sempre sobre l’incendi, el cinema sonor pioner i la resta. L’única persona que va entrar a fons en el tema va ser Esteve Riambau, actual director de la Biblioteca. Una conferència seva, il·lustrada amb imatges o amb la projecció del documental de Xavier Juncosa, del 2002, que no sé on deu parar, ens hauria informat molt més a fons de les característiques i importància real d’aquells estudis. Riambau va desmuntar tòpics i mites i això no sempre es rebut de forma positiva, ens plau més envoltar fets i llocs d’una mena d’aura on incideixen conspiracions i fatalitats. Del passat, per llei natural, en van quedant pocs testimonis, i això fa que tot sigui susceptible de reinventar-se segons modes i tendències.

Podeu llegar el text complet seguint el vinc del blog adjunt