DAU EN SEC, UN NOU ESPAIS ESCÈNIC AL POBLE-SEC

Mercè Managuerra dirigirà un nou espai escènic al barri.

L’exdirectora del Teatre Akademia vol apostar per un teatre social. Es dirà Dau al Sec i es trobarà al carrer Salvà.

El Poble-sec és terra fèrtil per a la creació de projectes culturals i l’aparició d’un de nou sempre és motiu de celebració. En aquest cas es tracta d’un teatre, Dau al Sec, que obrirà les seves portes ben aviat al carrer de Salvà, 86, en un espai que es va construir el 1910 i que va ser una fàbrica de joguines, una pastisseria i un magatzem abans que, als anys 80, l’adquirís la companyia de teatre gestual Vol Ras. Va ser casualitat o una jugada del destí que, just en el moment en què l’actriu Mercè Managuerra deixava el seu càrrec com a directora del teatre Akademia, la companyia Vol Ras posés a la venda la sala: “Aquest espai és molt màgic. Jo havia fet cursos aquí i sabia que s’hi produeix alguna cosa…”, explica qui va ser alma mater del teatre Akademia durant deu anys.
Després de rehabilitar l’espai i aïllar la sala acústicament, Dau al Sec està preparat per acollir una programació i unes activitats molt particulars: “Vull fer un teatre social, més radical que el que fèiem al teatre Akademia, que tenia un finançament molt particular. Aquí programarem espectacles que puguin ser fets de moltes maneres diferents, per això no volem grades”, diu Managuerra.

Agenda escènica
La sala tindrà una capacitat per a 89 espectadors i, tot i que ja s’hi ha fet alguna cosa a tall de presentació, la programació com a tal arrencarà amb una lectura dramatitzada i ja s’estan fent assajos del Mercader de Venècia mentre acaben de posar-ho tot a lloc. La seva directora explica que no concep l’espai únicament per fer-hi espectacles: “M’interessa fer activitats culturals teatrals, propostes per a nens, conferències, laboratoris de teatre, un premi per a gent que comença… volem ser una agenda escènica, més que només un teatre”. Fer teatre amb una vessant social és un altre dels objectius que es marca la directora: “A més de fer textos bons i complexos vull proposar altres experiències, m’encantaria fer una coral de nens i avis amb cançons que es porten al cor”, diu.

Un teatre per al barri
Quan encara no han obert les portes de la sala, la seva directora ja té clar que el que més l’interessa és tenir contacte amb la gent del barri, “veure quines necessitats culturals hi ha, quines parts estan més coixes, actuar al carrer quan fa calor, sortir de l’espai…”, explica. Per a Managuerra, “l’art és salut, espiritualitat i compartir amb tothom. Aquestes coses són les que m’agradaria que formessin part de Dau al Sec”.

Comments are closed.