EL QUIOSQUER POBLE-SEQUÍ FELIPE ALONSO REP EL 9è PREMI POBLE-SEC

Coincidint amb el sopar del 29è aniversari de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec al centre cívic el Sortidor, divendres passat es va fer entrega del 9è Premi Poble-sec, que té com a objectiu guardonar a persones i entitats de rellevància pública que són exemple d’enriquiment cultural per al barri.

El president de la Coordinadora, Antoni Reig, va ser l’encarregat d’homenatjar la figura de Felipe Alonso, històric quiosquer de la plaça del Setge: “Fa 46 anys que en Felipe obra cada dia el quiosc que hem decidit premiar, ara pensa en la jubilació que tindrà en dos anys. Si diem que som poblesequins els que vivim i treballem a Poble-sec, en Felipe és un poblesequí de pedigrí”. I a continuació es va dedicar a repassar la seva història personal, destacant que els seus pares eren republicans d’Almeria i que arran de la guerra civil van marxar a Brasil, d’on no tornarien fins al 1969. Reig va apuntar que un dels motius de pes que els ha impulsat a escollir-lo com a guanyador ha estat “la seva habitual amabilitat ajudant sempre que pot” i va destacar que “fins i tot els Mossos d’Esquadra li van entregar una medalla al mèrit policial per una actuació que va fer en defensa d’uns veïns”. En el moment de recollir el guardó, Felipe Alonso va pronunciar unes breus paraules amb molta emoció: “Quan em van dir que em donaven aquest premi, vaig dir que no el mereixia, que hi havia gent que el mereixia més que jo. Vull agrair-ho als representants polítics i a tots els veïns i amics del barri, sobretot a la Coordinadora i el seu president.

Tot seguit, Montserrat Ballarín, presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, va destacar la tasca de la Coordinadora: “Sempre és un plaer poder estar escoltant el que fa la Coordinadora i un resum de què feu totes les entitats al llarg de l’any”. I, va voler parlar del barri: “És un espai amb molts reptes, amb un actiu importantíssim per superar els problemes i amb una gent que és un exemple de com acollir als que vénen de fora, persones que tenen la mentalitat de treballar junts pel bé comú”.

Per acabar la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va voler reforçar la idea que “no tots els barris de la ciutat poden parlar del relleu com es parla al Poble-sec”, i va referir-se a la missió i l’esperit de la Coordinadora: “Tenim un districte i un barri que és actiu, que amb associacionisme té una màquina de teixir comunitat, i crec que aquest és un moment importantíssim, pels reptes que tenim com a societat i com a país”.

Comments are closed.