Daily Archives: 26 de novembre de 2018

SIGNATURA DE CONVENI ENTRE LA COORDINADORA I LA FEDERACIÓ CATALANA DE VOLUNTARIAT SOCIAL

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i la Federació Catalana del Voluntariat Social signem un conveni de col·laboració.

L’acord estableix un marc de col·laboració entre les dues entitats per tal de millorar la promoció del voluntariat social a Barcelona, concretament al barri del Poble-sec.

El document s’ha signat amb la presència del president de la FCVS, Jordi Balot, i del president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Antoni Reig.

La Federació Catalana de Voluntariat Social http://voluntaris.cat/la-fcvs-i-la-coordinadora-dentitats-del-poble-sec-signen-un-conveni-de-col%C2%B7laboracio/voluntaris.cat (FCVS) i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec http://poblesec.barcelona.ppe.entitats.diba.cat/ han signat amb data 21 de novembre de 2018, un conveni de col·laboració que estableix un marc d’actuació per millorar la promoció del voluntariat social a Barcelona, i més concretament, a les entitats del barri del Poble-sec situat al districte de Sants-Montjuïc.

En la signatura del conveni han estat presents el president de la FCVS, Jordi Balot, i el president de la Coordinadora, Antoni Reig.

D’aquesta manera, la FCVS i La Coordinadora treballarem conjuntament per identificar iniciatives o projectes específics que contribueixin a potenciar el voluntariat a escala general. En aquest sentit, ambdues parts també es comprometen a fer difusió d’actes, activitats, jornades i cursos de voluntariat de l’altra entitat i, en general, a realitzar qualsevol activitat conjunta encaminada a intercanviar coneixements, experiències i expertesa en relació a l’àmbit del voluntariat.

Per garantir un bon seguiment i avaluació del conveni, s’ha establert una Comissió de Coordinació que es reunirà com a mínim un cop l’any, integrada per representants de les dues entitats, i que també ho farà a petició de qualsevol dels seus membres.

ELS BOTIGUERS POBLE-SEQUINS CREEN LES CÀPSULES D’INTERCULTURALITAT PER COHESIONAR EL BARRI I MILLORAR EL SENTIMENT DE PERTINENÇA

La nostra societat està en flux constant i la composició dels nostres barris canvia sense parar. Això pot crear conflictes i dificultats, tant per les persones que fa temps que hi viuen com per les que acaben d’arribar. Entre altres iniciatives per millorar el diàleg, s’han creat unes càpsules d’interculturalitat al barri del Poble-sec. Pel Districte de Sants-Montjuïc aquest projecte, promogut entre els comerciants i associacions, és una eina de treball comunitari per apropar entre si les realitats que viuen botiguers d’un mateix barri amb orígens molt diversos. Al Poble-sec, la feina s’ha centrat en la comunitat pakistanesa, però abans s’havien impulsat processos similars als eixos comercials de Sants, Sants-Badal i la Marina, sobretot amb la comunitat xinesa i les associacions de comerciants.

Per fer balanç del projecte Càpsules d’Interculturalitat a l’Associació de Comerciants Poble-sec i Paral·lel, es va organitzar una xerrada dimecres 14 de novembre, al centre cívic El Sortidor. La sessió formativa i informativa va comptar amb el suport del Departament de Gestió de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica; i la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte Sants-Montjuïc. Aquesta va anar a càrrec d’Ahmed Sardar, dinamitzador comercial, intèrpret i mediador expert en el context cultural pakistanès; Cristina Velasco, dinamitzadora de l’entitat comercial; Begoña Ruiz, coordinadora de les Càpsules d’Interculturalitat per a associacions; i Manel Tort, president de l’associació de comerciants, qui va introduir el tema, endinsant-nos en la realitat comercial del Poble-sec.

A la xerrada es va explicar que el projecte es va implementar per fer-lo servir com a eina de cohesió per refermar el sentiment de pertinença i l’orgull dels comerciants, que alhora són veïns i veïnes. Es va mostrar de manera visual la seva implementació i els resultats obtinguts, i també es va presentar la cultura del Pakistan i el procés de migració a Barcelona. “Aquest projecte consisteix a anar a visitar tots els comerciants de la zona del Poble-sec i Paral.lel, un per un, d’origen pakistanès… Ha consistit a explicar tots els serveis que dóna l’associació. Al final els problemes que tenen tots els comerciants són semblants, ja siguin la gent del Pakistan, de la Xina, o d’aquí”, expressava Sardar. Finalment, Tort va subratllar la importància de seguir treballant per apropar tots els comerciants. “Això no es pot refredar perquè si no costarà molt una altra vegada engegar el mateix projecte. Tenim un factor a favor i és que ja la comunitat pakistanesa no és nova. Ja hi ha una segona generació.”