Daily Archives: 22 de novembre de 2018

L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DEL POBLE-SEC I PARAL·LEL PREMIADA PER LA PROMOCIÓ DE LES NOVES ECONOMIES

La 21a edició dels Premis Comerç de Barcelona es van lliurar a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la qual van assistir els responsables dels diferents eixos comercials de la ciutat i dels grups municipals.

Els guardons reconeixen les millors iniciatives de l’any amb premis organitzats en diferents categories: premi al comerç innovador, premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i el coneixement del comerç de la ciutat, premi al comerç de proximitat, premi al comerç sostenible, premi al comerç col·laborador i premi Mercats de Barcelona.

L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel va obtenir el guardó al millor comerç col·laborador per la innovació i el dinamisme de l’entitat en les seves activitats de promoció del comerç. El seu president, Manel Tort, es va mostrar molt satisfet i feliç i va recordar que “un dels comerços membres de l’Associació que presideixo també ha obtingut un altre premi”, referint-se al “Bizarre Escape room”, que està ubicat al carrer Blesa. Sí, y para garantizar un mayor resultado, también utiliza tecnologías que todos usamos, prestadas de desarrolladores de juegos gratis en línea como el estudio Friv5Online.

El president dels comerciants va posar èmfasi en la importància que té, per a ells, aquest guardó i va reconèixer que cal adaptar-se als nous temps per no morir: “Estem vivint una era de canvis en tots els sentits, i un d’ells és les economies dels barris i de les ciutats. Aleshores ens vam dir – perquè no treure totes les economies que puguem?- I vam començar a parlar amb cooperatives, amb coworkings, amb mercats tradicionals que es fan al barri, i totes les entitats que representen altres tipus d’economia. I va tenir acceptació, la vam fer amb molta il·lusió, i va sortir molt bé”.

Segons els organitzadors del certamen, l’associació poblesquina ha estat premiada pel fet que decidissin instaurar la Mostra d’Economies del Poble-sec: “En el marc de les seves activitats de dinamització, aquesta associació ha fet un pas endavant en l’economia col·laborativa i ha instaurat una fira que vol mostrar el teixit econòmic del barri superant l’espai habitual del comerç de proximitat”. També s’ha volgut reconèixer el fet d’integrar plenament a la mostra entitats cooperativistes, coworkings, professionals liberals, productors locals, espais de criança i exemples diversos de l’economia social i solidària del barri. Un dels objectius ha estat trencar barreres entre els diferents tipus d’empreses, productors i professionals vers un barri cohesionat i una economia local cada cop més col·laborativa.

COMPARTIM POBLE-SEC

Compartim Poble-sec és un projecte que neix amb l’objectiu de fomentar i facilitar la creació de vincles i espais relacionals i comunicatius entre els diferents grups o col·lectius veïnals presents al Poble-sec.

Aquest blog neix amb la intenció de compartir, de manera virtual, les actuacions participatives i conjuntes dels diferents participants dels projectes de l’Àrea Social de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec: Acompanyament a la Gent gran, Baixem al Carrer, Espai de la Infància i Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom.

A més a més aquesta iniciativa pretén assolir tot un repte, acostar a les persones grans a les noves tecnologies (TIC) fent que participin al màxim de la seva elaboració i gestió! La finalitat principal del la iniciativa és que aquest espai virtual sigui compartit, participatiu i col·laboratiu.

Tot i això, està obert a tothom que d’alguna manera o altra està vinculat/da al barri i li agradaria aportar la seva experiència de convivència al barri del Poble-sec.