Daily Archives: 15 de novembre de 2018

LA PREOCUPACIÓ PER LA INSEGURETAT BAIXA PERÒ SUPOSA EL PROBLEMA MÉS GREU PELS CIUTADANS DE SANTS-MONTJUÏC

La inseguretat és el que més preocupa als veïns i veïnes del districte de Sants-Montjuïc, una problemàtica que ha baixat progressivament, passant del 21%, l’any 2012, a l’11,2%, actualment. Així ho rebel·len les dades de l’Enquesta de Serveis Municipals del primer semestre de 2018, que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona i que ha realitzat a un total de 6.000 ciutadans de Barcelona, dels quals 615 han estat del districte de Sants-Montjuïc.

3La neteja resulta ser el segon problema més greu al districte, amb un 9,1%, seguit de l’accés a l’habitatge que se situa en tercer lloc, amb un 8,1%: “Aquest tema se situa en el punt més alt de tota la sèrie, ja que fins ara estava citat com el problema més greu entre el 2 i 4% dels enquestats”, segons Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. També destaca que un 10,8% dels enquestats considera que no hi ha cap problema greu al districte.

Per barris, els ciutadans del Poble-sec tenen una major preocupació amb els problemes associats al turisme; com a segona opció i amb un 10,5% a la Marina els preocupa l’encaix de Catalunya i Espanya; i a la resta de barris, l’accés a l’habitatge resulta ser un factor que incideix com a primera preocupació, a Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta, per exemple, en un 18%. La neteja, amb un 9,8%, és el segon problema pels veïns de Sants i Badal.

De nou, el veïnat de Sants-Montjuïc demana com a prioritat millorar la neteja i la seguretat. Això es tradueix en el fet que la principal demanda per als veïns del Poble-sec és millorar la seguretat (18,2%). Com que l’enquesta es va fer abans de l’arribada del metro a la Marina, en aquests barris, la principal demanda és la de millorar el transport públic. A Sants i Badal, un 13,5% dels enquestats exigeixen més neteja. A més, com a segona i tercera demanda trobem augmentar els equipaments a Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta (9,2%) o incrementar les zones verdes a Sants i Badal (11,7%). Pel que fa a la principal demanda a l’Ajuntament, el 13% dels santsencs consideren que cal millorar la gestió política municipal mentre que el 14,8% dels veïns del Poble-sec, Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta demanen al Consistori facilitar l’accés a l’habitatge.

Altres dades diuen que un de cada quatre enquestats assegura que la cordialitat amb la gent, la familiaritat i l’ambient són els aspectes que més valoren del seu barri. En segon lloc, amb un 19,6%, la tranquil·litat, seguit de la bona situació i les bones comunicacions. Per barris, es manté aquesta tendència, com a primer i segon aspecte més ben valorat. En canvi, en tercer àmbit, als poblesequins també els hi agrada la muntanya de Montjuïc; als mariners, les zones verdes i els parcs; i a la resta de veïnat la bona situació del barri.

Finalment, el 80,7% dels enquestats creu que el districte està bastant dotat de transport públic, el 43,2% creu que el seu barri ha millorat en els darrers anys i el 61% es mostra optimista i té una perspectiva que el districte millorarà i un 21% creu que empitjorarà. El grau de satisfacció de viure en el barri és d’un 8 pels santsencs i les santsenques.