Daily Archives: 12 de setembre de 2018

ESCOLA MOSSÈN JACINT VERDAGUER – PRIMER CAMÍ ESCOLAR AL POBLE-SEC

L’alumnat de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer (carrer de Lleida, 32, al Poble-sec) ha estrenat el dijous dia 30 de maig el primer camí escolar del barri, al qual s’han adherit una quinzena de comerços i espais amics. Es tracta d’uns recorreguts identificats amb senyalització viària, horitzontal i vertical, per anar o tornar a peu del centre educatiu, sol o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

L’Escola Mossèn Jacint Verdaguer es va incorporar al programa Camí Escolar, Espai Amic el curs 2016/17. Llavors s’hi va formar la Comissió d’Alumnes del Camí Escolar, amb dos representants de cada curs, des de P-5 fins a 6è de Primària. Per fer la diagnosi de mobilitat en tots els cursos, es va passar a totes les famílies una enquesta en paper o en línia, facilitant l’ús d’ordinadors i traducció a aquelles que amb prou feines entenen el català o el castellà.

La Comissió d’Alumnes també ha treballat el tema de què significa que un comerç o una entitat esdevingui “espai amic” dels nens i nenes que van o tornen de l’escola, és a dir, que estiguin disposats a ajudar qualsevol nen o nena que es trobi amb un problema en anar o tornar de l’escola. Els ho han explicat per carta a una quinzena de comerços, entitats i equipaments de l’entorn, que s’han sumat al projecte. Aquests locals estaran degudament senyalitzats.
L’alumnat de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer també és protagonista a la festa que aquest dijous té lloc de 9.45 a 12.15 h al pati de l’escola i voltants. A les 10 h, surten de cercavila amb batukada pels carrers del camí escolar, sobretot Olivera i Mare de Déu del Remei. L’activitat està oberta a tothom al barri.

Aquest nou camí escolar ha estat impulsat des de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer, l’AMPA, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, l’Àrea d’Ecologia Urbana i Mobilitat, i el Districte de Sants–Montjuïc. Amb aquesta inauguració, a Sants–Montjuïc són ja un total de 22 les escoles que compten amb aquesta senyalització viària específica al voltant dels indrets on es troben ubicades. Sants-Montjuïc és un dels districtes amb més camins escolars de tot Barcelona, i més escoles implicades. La darrera inauguració va ser divendres de la setmana passada, quan l’Escola Joan Pelegrí va inaugurar el primer camí escolar d’Hostafrancs. Al Poble-sec, l’escola Sant Pere Claver i l’Institut Consell de Cent també es troben en procés de desplegament del programa.