Daily Archives: 8 de setembre de 2018

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR – PROGRAMACIÓ CULTURAL DE TARDOR

El Centre Cívic el Sortidor ens informa de la seva Programació cultural de Tardor de 2018.

la teniu complete en en document word adjunt.

LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC DEMANA SUMAR ESFORÇOS AMB EL NOU GESTOR DEL PLA DE DESENVOLUPAMENT COMUNITARI

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec no renovarà la gestió del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poble-sec, després que la convocatòria de subvencions impulsada des de l’àrea d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona atorgués la gestió del projecte a una cooperativa. Qui ha guanyat el concurs públic per gestionar-lo durant els pròxims dos anys és la cooperativa de treball d’iniciativa social Art & Coop, que té la seva seu al carrer Poeta Cabanyes del Poble-sec, i que ja ha col·laborat amb el Pla Comunitari: “Ha presentat una proposta que dóna continuïtat a les comissions i els projectes ja existents i ha aportat una part més innovadora que ha estat la que ha donat aquesta major puntuació a l’entitat”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

A la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que ha gestionat aquest pla durant 12 anys l’ha sorprès aquesta decisió, que considera que ha estat equivocada i que no s’ha tingut en compte la realitat social del barri: “Ens ha semblat malament, ja que al Poble-sec tenim desenvolupada una acció social articulada en diferents plans d’actuació, com l’espai d’infància, l’espai d’acollida o dos plans que ajuden a la gent de la tercera edat. El Pla Comunitari era el nucli que articulava aquests plans d’actuació, i gràcies als recursos de l’Ajuntament li donàvem potencialitat a l’acció. Per tant, si ara no comptem amb aquesta subvenció, afecta tot el conjunt”.

Tot i això, des de la Coordinadora tenen la voluntat de seguir fent acció comunitària i demanen a la nova entitat gestora fer pinya per resoldre els problemes socials que viu el barri: “El nostre objectiu és que aquesta entitat se sumés a l’acció comunitària que nosaltres fem a la gent del barri. La suma d’aquests esforços aniria a favor de tot el barri. No ens sembla correcte que ens apartin de la cadira per dir que aquesta cadira és meva, ja que és un plantejament molt curt de mires i perjudicial per a la convivència i pel futur dels nostres veïns i associacions”.