Monthly Archives: juliol 2018

CENTRE CULTURAL ALBAREDA – MARXEM DE VACANCES

L’equip del Centre Cultural Albareda marxem de vacances i el centre estarà tancat de l’1 al 29 d’agost. Ens tornem a trobar a partir del 30 d’agost amb molta música, tallers, cinema, exposicions i activitats familiars!

Les inscripcions als tallers de tardor es podran fer a partir del 30 d’agost presencialment i en línia. Ja podeu consultar tots els tallers i activitats del proper trimestre a la nostra web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda

També podeu descarrega-vos el programa d’activitats aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/files/1532508911_DEFINITIU_Albareda_tardor_2018_7.pdf

Que gaudiu de l’estiu!

EL BRUNCH-IN THE PARK COMENÇARÀ AQUEST DIUMENGE A MONTJUÏC AMB NOVES ACCIONS PER MINIMITZAR ELS PROBLEMES DE SOROLL

La nova edició del festival Brunch-In The Park comptarà amb noves mesures per mitigar els efectes del soroll i l’afluència de gent sobre el barri del Poble-sec. L’esdeveniment musical començarà el proper 1 de juliol i es farà cada diumenge durant 12 setmanes seguides als Jardins de Joan Brossa, a la muntanya de Montjuïc.

Com l’any passat, s’instal·laran limitadors de so al mateix recinte i es distribuiran pels edificis més propers del Poble-sec. També s’utilitzaran cortines acústiques per evitar la propagació del so cap al barri: “L’any passat ho vam fer amb sacs de sorra però enguany anirem més enllà i muntarem una barrera acústica feta de contenidors marítims de 20 metres d’amplada per cinc metres de profunditat”, detalla François Jozic, codirector de l’esdeveniment. De fet, també es modificarà l’orientació de l’escenari que quedarà d’esquena al barri.

A més, segons Jozic, enguany s’implantarà una campanya de conscienciació amb el públic de l’esdeveniment. També es reforçarà el servei d’autobusos llançadora, que passaran dels sis als dotze vehicles, per evitar que els assistents passin pel barri. Inclús s’augmentarà en 170 el nombre d’agents i col·laboradors cívics que acompanyaran a tots els assistents des del Brunch-in the park fins al metro de l’avinguda del Paral·lel perquè baixin en silenci i no es dispersin pel barri.

El portaveu de la Unió d’Associació de Veïns del Poble-sec, Sergi Gàzquez, es mostra satisfet amb l’organització del Brunch-In The Park: “Ens han dit que es volen implicar en accions que fan les entitats del barri, i volen arribar més al veïnat. Penso que el fet d’acumular noves mesures sempre és molt positiu”. També creu que “igual que des de l’organització es posaran recursos per minimitzar l’afectació al barri, també s’hauria de reforçar puntualment la Guàrdia Urbana quan la gent surt de l’esdeveniment”.

EL PREGÓ DE LA CREADORA ARTÍSTICA SUSANNA BARRANCO DÓNA EL TRET DE SORTIDA A 10 DIES DE FESTA MAJOR AL POBLE-SEC

El barri del Poble-sec està de festa major. Divendres al vespre es va donar el tret de sortida a deu dies de música, focs, castells, balls populars… Un any més, la celebració en què hi participen prop d’una seixantena d’entitats del barri va començar amb el pregó de la creadora artística especialitzada en arts escèniques, Susanna Barranco, molt vinculada al barri, ja que fa 12 anys que hi viu i des de l’any 1999 presideix una companyia que porta el seu nom al passeig de Montjuïc. Barranco ha treballat en diferents companyies teatrals de prestigi, ha publicat llibres i ha dirigit diversos documentals.

En el seu discurs, la també coneguda al Poble-sec com “la noia de la bici”, va recordar els seus orígens al barri i va elogiar alguns espais com el Parc de la Primavera que veu quan aixeca la persiana del seu estudi, la xurreria del carrer Blai on va amb els seus fills, o els diversos equipaments culturals que trobem al barri. “Tot i que l’anomenen Poble-sec aquest poble no està sec, perquè està ple de vida, de persones, de cultura gastronòmica i de teixit associatiu. Ser del Poble-sec no vol dir tampoc ser sec, vol dir ser una persona que li agrada viure amb la resta de persones”, deia.

També va reivindicar la recuperació de les tradicions de les hortes del Poble-sec: “Ja no tenim les hortes que donaven vida al barri, ara tenim un munt de fonts màgiques, de vegades massa vessades de turistes”, criticava. A més, va fer una crida al respecte i la solidaritat, a la integració social del barri, a la convivència i a preservar l’espai verd de la muntanya de Montjuïc. Barranco també va mostrar el seu compromís per la igualtat de gènere i la justícia social: “Em sento molt orgullosa de viure en el primer de barri de Barcelona on existeix un teixit feminista”.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, va celebrar l’arribada de la festa major poble-sequina: “Són uns dies de gresca i disbauxa en què l’objectiu és la màxima participació possible del veïnat, tot i que sabem que aquests dies també comporten inconvenients”. Més tard, la consellera de govern del barri del Poble-sec, Carolina López, va subratllar l’esperit d’aquesta festa major “diversa, comunitària i feminista”; i la presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Montserrat Ballarín, va proposar que “aquesta festa major, davant la fractura social que viu el país, sigui una oportunitat per alçar ponts a aquells que pensen diferent de nosaltres”.

Abans del pregó, celebrat a la plaça Navas, es va organitzar una trobada d’entitats de cultura popular i tradicional a l’Església de Santa Madrona. En aquest punt va començar una cercavila pels carrers del barri i a continuació va actuar el grup Muscat i es va encendre un castell de focs que va donar per inaugurada la festa major. Durant el cap de setmana, els Castellers del Poble-sec han celebrat la diada del 19è aniversari de la colla, amb una actuació castellera on van aixecar un 7 de 7. També s’han organitzat balls d’orquestra, ballades de sardanes, dinars populars, exposicions, activitats infantils, una trobada de gegants, exhibicions de danses, correfocs i moltes altres propostes. La festa major s’allargarà fins el pròxim cap de setmana, coincidint amb els concerts del “Sec a Sac” al Parc de les 3 Xemeneies.

INFORMACIÓ CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS A ENTITATS 2018

Benvolgudes i benvolguts,
 
Us fem avinent que el proper dimecres, dia 27 de juny, està previst que es publiqui al DOGC la Resolució per la qual s’obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions de projectes i activitats per a entitats de l’àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a l’exercici 2018.
 
Cal tenir en compte que el termini de presentació del formulari de sol·licitud, junt amb els annexos corresponents que l’acompanyen, serà de 15 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria.
 
Cordialment,

Generalitat de Catalunya
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

ES POSEN EN MARXA DUES NOVES LÍNIES DE BUS AL POBLE-SEC

Dues noves línies de la nova xarxa ortogonal de bus es posaran en marxa al barri del Poble-sec, el pròxim 25 de juny. Es tracta de la línia diagonal D50 que connectarà l’avinguda del Paral·lel, a l’altura de la ronda de Sant Pau, amb la Ciutat Meridiana en un itinerari d’uns 26,8 quilòmetres. Aquesta línia se superposarà en gran part a les actuals 50 i 51. La línia 24 s’escurçarà per no superposar-se i una part de l’actual 50 es convertirà en la nova 52 que connectarà Collblanc amb plaça de Catalunya. A més, l’allargament que es farà entre la plaça de Catalunya i el Paral·lel multiplicarà les possibilitats de connexió amb altres línies d’alta capacitat, com la V9, V11 i D20.

A més, també entrarà en funcionament la línia vertical V9 que anirà des del Poble-sec fins a Sarrià. La línia, d’uns11,5 quilòmetres de llargada, substituirà la línia 41 i 66. El recorregut passarà per Sant Antoni i la Nova Esquerra de l’Eixample. “Aquesta línia facilita l’accés dels veïns del Poble-sec i de Sant Antoni a cobrir un sector, com la Bonanova, que no estava cobert pel transport públic”, apunta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. En les dues noves línies, la freqüència en dies feiners (de 7 a 21 hores) serà d’uns 8 minuts i el servei es donarà amb vehicles estàndards. En funció del seu ús, tant les freqüències com el tipus de vehicle es podran modificar.