EL CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC PRESENTA ELS RESULTATS DEL PROCÉS PARTICIPATIU DEL PLA D’USOS DEL PARAL·LEL

El Consell de Barri del Poble-sec, que es va fer dimecres a la tarda al Centre Cultural Albareda, va presentar les conclusions del procés participatiu del Pla d’Usos del Paral·lel, que tenia com a objectiu identificar els impactes positius i negatius que hi ha sobre l’avinguda. En total, durant les darreres setmanes s’han recollit 540 aportacions, propostes i comentaris. D’aquests, fins a 306 reflexions han tingut incidència sobre el pla d’usos. “Quan preguntàvem a la gent què els abocava el Paral·lel, aquesta deia que és cultura, frontera, avinguda, caòtic, hostil, d’ús, turístic, ambient, vida”, explicava Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte de Sants-Montjuïc.

Pel que fa als elements d’identitat o de valor, el veïnat demana conservar el comerç de proximitat tradicional, el caràcter cultural del Paral·lel amb cinemes i teatres o les activitats culturals com el mercat de la terra. Per contra, també han expressat alguns elements negatius que creuen que cal limitar, com les activitats d’ús turístic o que generin molèsties durant la nit, inclús també demanen regular les activitats de restauració o les franquícies com els forns de pa.

Al Consell de Barri també es va explicar a tots els assistents els objectius del projecte de corresponsabilitat en l’oci nocturn per al triangle comprés entre l’avinguda del Paral·lel i els carrers Vila i Vilà i Nou de la Rambla, que fruit d’un acord entre el Districte i els locals d’oci permetrà la contractació de nous informadors cívics per aquest estiu. “La idea és reduir i controlar els sorolls i les molèsties que els veïns pateixen perquè és un espai de molta concentració d’oci nocturn”, explicava Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. “Aprofitarem els darreres anàlisis que expliquen on hi ha més impacte per definir aquest triangle d’intervenció. Interpel·lem al conjunt de locals, fins a 23, amb dimensions molt separades, ja que hi ha usos o públics diferents. Volem tenir un estiu 2018 amb menys impacte a l’espai públic en relació a l’oci nocturn”, explicava Ariadna Ros, tècnica de prevenció del Districte.

Finalment, en el torn obert de paraules, els veïns de les Hortes de Sant Bertran van entregar un dossier al govern amb imatges sobre l’estat actual dels carrers del barri: “Fa molts anys que no es fan inversions en aquest lloc”, deia un veí afectat. Jordi Goñi, president de l’Associació Casa de la Premsa va demanar reprendre la comissió de mobilitat, “fa temps que aquesta comissió no es troba”. També, un altre veí va referir-se als carrers Piquer i Matà exigint un compromís abans d’acabar el mandat “per reordenar aquest espai, ja que fa vergonya”. I la Bàrbara del carrer Blai va denunciar l’alt nombre de bars i terrasses que hi ha i el poc control d’agents que hi ha a la zona. Un altre dels temes que van tractar diverses veïnes va ser l’incivisme i la brutícia que hi ha en alguns carrers del barri.

Comments are closed.