LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC JA TÉ CARTELL

El dijous, 7 de juny al Centre Cívic El Sortidor es va fer la tradicional recepció de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el Districte de Sants-Montjuïc a les associacions i col·lectius participants a la Mostra d’Entitats del Poble-sec, que tindrà lloc dissabte a l’avinguda del Paral·lel. Aprofitant aquest acte, s’ha presentat al barri el cartell de la Festa Major. L’il·lustrador tortosí Agustí Sousa, que fa anys que viu al barri, és el guanyador del 21è concurs de cartells, al que s’han presentat 37 persones.

La Festa Major del Poble-sec se celebra enguany del 13 al 22 de juliol. La imatge de la Festa Major ha estat l’escollida entre totes les que s’han presentat al 21è concurs de cartells d’aquesta festa. El guanyador, Agustí Sousa, s’endú un premi de 900 euros, a més del reconeixement de veure la seva obra penjada per tots els racons del barri.

Sousa va néixer a Tortosa fa 35 anys i va començar la seva trajectòria com a il·lustrador a ESARDI (Escola d’Art i Disseny d’Amposta), d’on va saltar a l’Escola Massana de Barcelona, on es va graduar. Compagina la feina de dissenyador gràfic amb projectes més personals vinculats al món de la il·lustració i les arts plàstiques. Els darrers mesos ha creat, per exemple, les il·lustracions dels bitllets de la Grossa de Sant Jordi, diverses pintures murals i un àlbum infantil que aviat veurà la llum.

Els dibuixos del cartell de la Festa Major del Poble-sec d’enguany estan basats en l’experiència personal d’Agustí Sousa com a veí. “És un barri força plural i amb molta activitat gràcies a la gent que hi fa vida, i que creu en un dia a dia a nivell local i lluny encara de la massificació que pateixen altres zones de la ciutat”, explica Sousa. Al cartell ha dibuixat diverses escenes i elements característics del Poble-sec fent servir els colors vius i brillants que creu que el caracteritzen.

Comments are closed.