Daily Archives: 9 de juny de 2018

LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC JA TÉ CARTELL

El dijous, 7 de juny al Centre Cívic El Sortidor es va fer la tradicional recepció de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el Districte de Sants-Montjuïc a les associacions i col·lectius participants a la Mostra d’Entitats del Poble-sec, que tindrà lloc dissabte a l’avinguda del Paral·lel. Aprofitant aquest acte, s’ha presentat al barri el cartell de la Festa Major. L’il·lustrador tortosí Agustí Sousa, que fa anys que viu al barri, és el guanyador del 21è concurs de cartells, al que s’han presentat 37 persones.

La Festa Major del Poble-sec se celebra enguany del 13 al 22 de juliol. La imatge de la Festa Major ha estat l’escollida entre totes les que s’han presentat al 21è concurs de cartells d’aquesta festa. El guanyador, Agustí Sousa, s’endú un premi de 900 euros, a més del reconeixement de veure la seva obra penjada per tots els racons del barri.

Sousa va néixer a Tortosa fa 35 anys i va començar la seva trajectòria com a il·lustrador a ESARDI (Escola d’Art i Disseny d’Amposta), d’on va saltar a l’Escola Massana de Barcelona, on es va graduar. Compagina la feina de dissenyador gràfic amb projectes més personals vinculats al món de la il·lustració i les arts plàstiques. Els darrers mesos ha creat, per exemple, les il·lustracions dels bitllets de la Grossa de Sant Jordi, diverses pintures murals i un àlbum infantil que aviat veurà la llum.

Els dibuixos del cartell de la Festa Major del Poble-sec d’enguany estan basats en l’experiència personal d’Agustí Sousa com a veí. “És un barri força plural i amb molta activitat gràcies a la gent que hi fa vida, i que creu en un dia a dia a nivell local i lluny encara de la massificació que pateixen altres zones de la ciutat”, explica Sousa. Al cartell ha dibuixat diverses escenes i elements característics del Poble-sec fent servir els colors vius i brillants que creu que el caracteritzen.

LA CARBONERA – VERMUTS LITERARIS – PRIMAVERA 2018

Repetim el format que tant èxit ha tingut aquest primer trimestre de vida de La Carbonera i us presentem la segona edició dels vermuts literaris.

Arriba el bon temps, ve de gust sortir al carrer i gaudir del moviment. És per això que aquest trimestre el tenim replè de paraula en moviment, de música, de poesia, d’esports i de viatges. Podreu gaudir de tots els vermuts dins i fora la llibreria ja que sortim al carrer! Ocupem el carrer Blai per celebrar el bon temps i la bona companyia. Sortim a recuperar l’espai públic i omplir-lo de cultura, de música, de vermut i bon ambient. Veniu?

Cesk Freixas, el Pèsol Feréstec, Roc Casagran presentant el seu nou llibre acompanyat de Sergi Carbonell de Txarango en exclusiva, Jordi Brau, taula rodona de luxe per parlar de política i esport a final de temporada, Sembra Llibres presentant la seva darrera novetat…
Us ho perdreu, de debò? Nosaltres de ben segur que no.

Que no us ho expliquin, descarregueu-vos el cartell, imprimiu-lo, apunteu-ho a l’agenda… però no falteu.

I per acabar aquest segon cicle, estem preparant una gran sorpresa, un espectacle bestial. De moment, no podem dir més però ben aviat us explicarem.

Programació:

Vermuts literaris de diumenge a La Carbonera (12h):

8 d’abril – Vermut musical amb el Pèsol Feréstec

15 d’abril – Vermut poèticomusical amb Roc Casagran i presentació del seu nou llibre “Direm nosaltres” acompanyat de Sergi Carbonell (Txarango) al teclat.

22 d’abril – Vermut pre-Sant Jordi amb recital i actuació de Cesk Freixas. *Horari especial: 11.30h

29 d’abril – Vermut literatura i esport. Ponents per confirmar

6 de maig – Vermut poblesequí, parlem d’història del Paral·lel i moviment obrer passat el Primer de Maig amb el Cerhisec (Centre de Recerca Històrica del Poble Sec)

13 de maig – Cap de setmana de la Fira Literal – Fira de llibres i idees radicals en la qual La Carbonera participa organitzant. Ens trobareu a l’Ateneu Harmonia – Recinte Fabra i Coats.

20 de maig – Vermut literatura i esports. Presentació de la novetat “La història de John Carlos” de Sembra Llibres amb Carla Benet Duran.

27 de maig – Vermut viatger. Ponents per confirmar

3 de juny – Vermut poètic amb Jordi Brau

10 de juny – Vermut sobre esport i política. Taula rodona amb Nacho Parra, Carles Vinyas (autors de “Sankt Paulí. Un altre futbol és possible”) i Ramon Usall (autor de “Futbolítica”)

17 de juny – Top Secret.