Daily Archives: 8 de juny de 2018

MOSTRA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC – AFECTACIONS AL TRÀNSIT

Avís de tall de carrers amb motiu de la Mostra d’Entitats del Poble Sec, dissabte, 9 de juny.

Tall de trànsit del costat Poble-sec de l’avinguda Paral·lel des del carrer Radas fins al carrer Tapioles.

ELS LOCALS D’OCI DEL POBLE-SEC I EL DISTRICTE TREBALLARAN CONJUNTAMENT PER MINIMITZAR EL SOROLL NOCTURN AQUEST ESTIU

Durant aquest estiu el Districte de Sants-Montjuïc vol concentrar esforços per minimitzar el soroll nocturn de l’avinguda del Paral·lel i dels carrers Nou de la Rambla o Vila i Vilà del barri del Poble-sec. En aquesta zona es concentren molts establiments musicals i de restauració i, en diverses ocasions, generen conflictes de convivència i civisme amb el veïnat.

Per això han firmat un acord de col·laboració amb 25 locals d’oci del barri, que farà que fins al 28 d’octubre, un home i una dona facin les funcions de col·laboradors cívics. El cost dels dos professionals recaurà en els locals privats d’oci nocturn i treballaran les nits i matinades de divendres, dissabtes i diumenges per vetllar i preservar la convivència als voltants dels locals. S’encarregaran de detectar conductes incíviques a les façanes dels locals de la zona, si hi ha situacions d’incivisme, les comunicaran als serveis de seguretat i a la policia, i també faran pedagogia de les normatives municipals.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, explica que des del consistori es comprometen a cedir als locals signants un cartell lluminós al carrer, per sensibilitzar sobre el soroll a la via pública i que també s’intensificarà la neteja i es treballarà per minimitzar la venda ambulant al carrer juntament amb la Guàrdia Urbana. “L’any passat vam començar a fer algunes actuacions amb una parella itinerant que feia conscienciació, però la gran novetat és aquest acord de corresponsabilitat amb els locals que tenen presència al territori”, segons Pérez.

Els locals d’oci van signar el conveni dimarts a la tarda a la Seu del Districte de Sants-Montjuïc. Entre aquests hi ha 21 locals d’oci i restauració i quatre discoteques, com Plataforma, on el seu representant Aureli Roca, es mostrava satisfet d’aquesta mesura: “Volem intentar molestar el menys possible al veïnat, ja que és el que més ens preocupa i que més queixes té l’Ajuntament”, diu.

Aquesta no és l’única iniciativa impulsada per combatre el soroll als nostres barris. Durant la campanya d’estiu s’intensificaran els dispositius cívics als parcs i jardins de Montjuïc, a la Font Màgica i es reforçarà el patrullatge amb nous agents de la Guàrdia Urbana a la plaça d’Osca i als Jardins de la Rambla de Sants.