Daily Archives: 1 de juny de 2018

COMPARTIM POBLE-SEC – ACTIVITATS DE GENER A JUNY DE 2018

COMPARTIM POBLE-SEC – Gener-juny 2018.

Hem iniciat un nou cicle d’experiències a Compartim Poble-sec, amb noves activitats i trobades entre els projectes socials de la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.

Vam començar amb la celebració del Carnestoltes. Aquest cop es va fer el divendres 9 de febrer al Centre Cívic El Sortidor, amb la participació de Baixem el Carrer, Acompanyament a la gent gran i el Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom (grups de castellà matí i grup de joves del SEC.tor Jove).

Es va realitzar un taller de màscares i de maquillatge facial, també va haver música ambient i esmorzar. Durant l’activitat tothom va tenir l’oportunitat de disfressar-se i passar una bona estona.

La segona trobada va tenir lloc el dimecres 21 de febrer al Casal Concòrdia, amb persones grans, d’Acompanyament a la gent gran i joves del SEC.tor Jove del Pla d’Acollida. En aquesta trobada vam decidir realitzar tallers d’intercanvi cultural fent servir com a centre d’interès la cuina tradicional de diferents països.

Així doncs, el dia 21 de març vam fer un taller de cuina on la gent gran va ser l’encarregada de preparar plats tradicionals de la nostra cultura relacionats amb la Setmana Santa. Després joves i grans van poder dinar tots junts.
Dins d’aquesta dinàmica, el dia 9 de maig vam repetir l’experiència, però aquest cop utilitzant com a eix vertebrador la cuina tradicional marroquí i pakistanesa. Vam poder parlar de les diferències i semblances culturals. Va ser molt enriquidor.

Finalment, ens queda pendent el 22 de juny realitzar l’ultima trobada al voltant de la cuina on podrem tastar plats de la cuina sud americana. Aprofitarem la ben entesa per celebrar també la revetlla de Sant Joan.

Finalment, no ens podem oblidar d’afegir l’activitat que vam organitzar, dins el pla d’acollida, pel dia de la dona el passat 8 de març. Hi vam col·laborar gairebé totes les dones de l’entitat: treballadores, usuàries, voluntàries. També hi van participar mares de l’espai de la infància.

Vam realitzar un taller de dansa Bollywood on vam poder gaudir de la música i el ball.

Només ens queda informar que el dijous 21 de maig es va fer el sopar Iftar al carrer Concòrdia. Es tracta d’un sopar on els veïns i veïnes musulmans del barri ens apropen a la seva cultura i a la celebració de l’Iftar (el trencament del dejuni del Ramadà).

Un semestre ple d’activitats, i volem continuar fent-ne! I totes i tos hi estareu convidats!

FOMENT EXCURSIONISTA DE BARCELONA. BUTLLETÍ 325

El Foment Excursionista de Barcelona publica el seu butlletí del segon trimestre de 2018, el número 325.

LA VILELLA – ACTIVITATS, DESCOMPTES I PROJECTES

LA VILELLA ens fan arribar la informació dels propers espectacles. Ofereixen entrades a 10€ per a tots els veïns i veïnes del Poble-sec (l’entrada general és de 14€). D’altra banda, recordeu que el dia 004 del Poble-sec, els veïns del nostre barri tenen les entrades a 5€. I si vénen amb algú, aquest també gaudirà del descompte! Podeu veure tots els dies 004 aquí:
http://www.lavilella.com/dia-004/

També ens fan arribar la informació d’un projecte que han iniciat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Barcelona Activa. Es tracta del PROJECTE FRACTAL, i consisteix a oferir uns cursos de formació gratuïts per a persones en risc d’exclusió social, en situació de vulnerabilitat o indocumentats. Al final de la formació, oferiran un contracte laboral a tres dels estudiants.

Podeu veure més informació aquí:
http://www.lavilella.com/2018/01/04/projecte-fractal-la-tecnologia-al-servei-de-la-imaginacio/