Amb l’arribada de l’estiu, els veïns del Poble-sec que viuen a tocar de la muntanya de Montjuïc tornen a témer els problemes de soroll que creuen que els ocasionarà la nova edició del Brunch-in the park, un esdeveniment que té lloc els diumenges del període estival en els Jardins de Joan Brossa des de la una del migdia a les deu de la nit. Els poblesequins afectats asseguren que fa anys que porten denunciant les molèsties de soroll que genera l’esdeveniment: “Això és una zona protegida i permet un màxim de 40 decibels i es registren fins a 77 decibels”, explica Enric Beitia, veí del carrer Nou de la Rambla, que al llarg dels darrers anys s’ha encarregat de recollir signatures de les finques més afectades. Aquestes dades les va registrar una empresa contractada per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Satàlia: “Els resultats conclouen que l’activitat no compleix amb l’ordenança del soroll i està fora dels límits permesos”, assegura Anna Menéndez, presidenta de l’entitat veïnal. A banda del soroll, Beitia afegeix que quan acaba l’activitat “són moltes les persones que sota els efectes de l’alcohol baixen al barri cridant i generen problemes en la circulació, embrutant els espais verds que hi ha”.
La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, després de rebre diverses peticions dels residents de la zona en què reclamen solucions a les molèsties causades per aquest esdeveniment, s’ha pronunciat i considera que l’actuació del Districte ha estat insuficient, ja que no es garanteix el dret al descans dels veïns. Opina que aquesta activitat genera molèsties acústiques i cíviques, i suposa una privatització encoberta d’un espai públic: “Aquest parc és públic i els diumenges el tanquen per aquesta celebració i aquelles persones que no van a la celebració han de pagar per entrar”, comenta. Demana que el Districte actuï “seriosament” i critica que el govern municipal “no els consti denúncies veïnals”. A més, creu que aquesta activitat genera un impacte mediambiental a la muntanya, per això “demanem al Districte que ens justifiqui la realització d’aquest esdeveniment en aquest mateix lloc”. En aquest sentit, Vilà proposa traslladar la celebració a les afores de la ciutat, com el Fòrum.
Des del govern municipal asseguren que cap dels resultats dels darrers estudis de sonometria “superen els límits marcats i, per tant, no s’està incomplint cap límit sonomètric”, segons Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. També conclou que “l’activitat extraordinària que es fa, està dintre dels límits que s’imposen amb el decret de la Generalitat que preveu el nombre d’activitats en zones verdes que són de 12 esdeveniments a l’any”. Finalment, davant les queixes i les recomanacions de la Síndica, durant aquesta edició es faran mesures de sonometria des d’alguns dels habitatges més afectats. Quan als problemes que ocasiona la gent que surt de l’esdeveniment, Esther Pérez, consellera del Districte de Sants-Montjuïc assegura que “el promotor de l’activitat posa autobusos llançadora fins a les Drassanes per evitar molèsties als carrers del barri”.