FAMÍLIES DE LES ESCOLES DE MONTJUÏC RECULLEN 286 QUILOS DE DEIXALLES EN UNA JORNADA DE NETEJA A LA MUNTANYA

Fins a 286 quilos de deixalles i residus van recollir, dissabte passat, les famílies i alumnes de les escoles de Montjuïc en una primera jornada que van organitzar per netejar la muntanya i per promoure la sensibilització ambiental. Durant dues hores, un total de 60 adults i 40 infants van recórrer la zona compresa entre el passeig de l’Exposició i l’avinguda Miramar, i entre l’Escola Bressol Nic i les escales del carrer Margarit. Els participants van quedar sorpresos amb la gran quantitat de brutícia que hi havia: Es van recollir 32 quilos de vidre, 70 kg de plàstic, 10 kg de paper, 170 kg de rebuig i 4 kg de residus per al punt verd.

Més tard, es van organitzar diversos tallers, on els nens van pintar pedres de diversos colors i també van fer uns cartells de conscienciació que deien “Ajudem a la natura” o “Montjuïc serà sempre nostre”. També, a l’Escola Bressol Nic es va fer un mural, on els participants van dibuixar plantes i flors. A l’hora de dinar, es va celebrar l’èxit de la jornada amb un pícnic familiar. “Esperem que tot el treball que hem fet per netejar ajudi als altres a pensar que no s’han de llençar coses, i la gent quan pugi a l’escola per Montjuïc s’ho passin molt bé quan passin pel camí”, diu l’Emma de nou anys i alumna de l’Escola Bosc de Montjuïc. Davant la necessitat de seguir cuidant la muntanya, no es descarten noves accions a partir del pròxim curs escolar.

La iniciativa va néixer dins de la Plataforma Salvem Montjuïc com a reacció al projecte de construcció d’un equipament al passeig de l’Exposició, al qual s’oposen, ja que consideren que amb ell s’està eliminant espai verd: “Pensàvem que era important ensenyar l’estima que tenim a la muntanya de Montjuïc, amb una neteja i activitats”, explica Lucile Fouquet de l’AMPA Bosc de Montjuïc. En aquest sentit, Justine Roux de l’AMPA Escola Tres Pins recorda que “la muntanya és el camí dels nens per anar a l’escola, i no volem que posin formigó, sinó que el deixin verd”. A la vegada, Caroline Sayes de l’AFA Escola Poble-sec critica que “la muntanya ha anat perdent zones verdes durant els darrers anys, i és important preservar el que existeix fins ara”.

Comments are closed.