Daily Archives: 28 de març de 2018

CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC – INICIATIVA PER MILLORAR LA CONVIVÈNCIA ALS JARDINS DE LES HORTES DE SANT BERTRAN

La sessió del Consell de Barri del Poble-sec es va celebrar dimecres a l’Escola Jacint Verdaguer i va comptar amb una àmplia representació del teixit veïnal i associatiu del barri. Per començar, els veïns van rebre les conclusions extretes del procés participatiu del Pla d’Equipaments del Poble-sec. Carolina López, consellera de govern del barri va presentar les propostes que s’han redactat durant els darrers mesos, a través d’un grup motor. En l’àmbit d’infància i família es demanen espais de criança i de suport a la família, ludoteques i una ampliació de les escoles bressol; en joventut, es reclama un casal autogestionat pels joves poblesequins; en matèria de gent gran, es creu que és necessari un espai accessible per aquest col·lectiu; i en esports, s’ha identificat la falta d’un espai esportiu municipal. La principal demanda, segons López, és la construcció d’un equipament cultural per celebrar actes o exposicions, i la creació d’un espai d’assaig/magatzem pels Castellers del Poble-sec. El procés també recull la necessitat de fer un espai polivalent.

A partir d’ara i fins a l’estiu, una comissió de seguiment formada per una vintena de veïns “seguiran debatent per començar a definir els equipaments que volen construir i en quins espais, en base a les prioritats i les necessitats que han sortit en el procés participatiu”, comentava López. Més tard, la consellera va presentar al veïnat el projecte que ha de servir per definir el futur de l’avinguda del Paral·lel, després que el govern municipal aprovés una mesura que vol promoure la dinamització econòmica, cultural i urbanística d’aquesta via. A més, es van traslladar els resultats obtinguts de la diagnosi de la salut al Poble-sec, elaborada per l’Agència de Salut Pública, a través d’entrevistes i enquestes: “Els principals indicadors d’envelliment són inferiors als del conjunt del districte i Barcelona, i l’index de sobreenvelliment femení és superior”, destacava la Marta, de l’Agència de Salut Pública.

Un dels punts que també es va tractar, són les activitats que tenen cabuda als jardins de les Hortes de Sant Bertran i que s’emmarquen en un projecte de millora de les relacions de proximitat a l’espai públic, i on també col·labora la Fundació Arrels i tècnics i educadors del barri. En aquest sentit, Rafael Plana de la Comissió de Treball de les Hortes de Sant Bertran va intervenir per parlar d’aquesta iniciativa que ha emprès amb entitats i veïns per millorar la convivència als jardins. “Ens vam trobar que a la plaça hi havia xeringues de les persones sense sostre. Ens vam plantejar enforcar això com un problema de convivència, coneixent la problemàtica d’aquesta gent”, descrivia Plana que també és pare d’un alumne de l’Escola Sant Pere Claver. És per això que s’han desenvolupat diferents accions perquè “la gent que està als jardins ens coneguin i perquè els nens de l’escola humanitzin aquestes persones que tenen una sèrie de problemes”. Per tal fer de promoure aquest projecte, ja s’han fet activitats conjuntes als jardins i segons Plana “l’11 de maig farem una festa que servirà per inaugurar aquest espai”.

Finalment, en el torn obert de paraules, Sergi Gàzquez de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec va demanar al govern implicar-se més en “la neteja habitual dels jardins de les Hortes de Sant Beltran, perquè sigui un espai novament perquè els nens puguin jugar-hi”. A més, una veïna de la plaça del Sortidor, la Rosa va proposar “arreglar el nyap que es va fer a la plaça per recuperar-la”. També es va demanar incloure més bancs a l’avinguda del Paral·lel i cadires a les parades de la línia de bus 121 i una veïna va denunciar la brutícia que es genera en un solar abandonat del carrer de Grases.