Daily Archives: 21 de febrer de 2018

L’ESBART DANSAIRE REXAIXENÇA CELEBRA EL 30è ANIVERSARI AMB UNA TROBADA DE BALLS AL POBLE-SEC

L’Esbart Dansaire Renaixença va organitzar, diumenge al matí, una activitat festiva per commemorar el seu trentè aniversari a la plaça de les Navas, al barri del Poble Sec. La jornada es va iniciar amb una exhibició de diversos balls de carnaval i finalitzava amb les havaneres a càrrec de l’agrupació musical “A Tota Vela”.

A dos quarts de dotze del migdia va arrencar la trobada de danses que va comptar amb ballarins de l’agrupació de l’Esbart Dansaire Renaixença i amb la Colla de Gitanes de Martorelles, la Colla de Gitanes de Montmeló i el Grup Picacrestes del Prat del Llobregat. El Frederic Aude, director de l’Esbart Dansaire Renaixença i dels Bastoners del Poble-sec explicava que aprofitant que és època de carnaval “hem organitzat aquesta trobada amb grups que mantenen viu el ball exclusiu de carnaval al seu poble”. Amb aquesta activitat titulada “Per carnestoltes balls i moltes voltes” hi van col·laborar els comerciants del barri, el Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec, el Districte de Sants-Montjuïc i el veïnat del barri.

Els diferents esbarts van mostrar diverses danses tradicionals i folklòriques catalanes a la plaça, on es van congregar un centenar de persones que amb els seus telèfons no van dubtar en compartir el moment. Els components de l’agrupació de la Colla de Gitanes de Martorelles van recomanar gaudir d’aquest tipus de balls: “És un ball que t’incita a seguir ballant, que agrada molt i més quan estem tots en colla. És 100% recomanable, ja que crec que cal mantenir els balls tradicionals catalans”, deia la Nerea. Aquesta no és la darrera activitat amb motiu del trentè aniversari de l’Esbart Dansaire Renaixença. El pròxim 17 d’abril, un concert acollirà diverses veus femenines al Centre Cívic El Sortidor.

L’Esbart va néixer l’any 1988 i des de llavors s’ha bolcat amb les activitats culturals i festives dels nostres barris, com la Mostra d’Entitats del Poble-sec. Ofereix tot tipus de balls de bastons, balls de comparsa amb gralla, ballades de danses vuitcentistes o balls parlats. L’entitat és impulsora de tres festivals diferents i viatja per tot el món per promoure el ball folklòric del país arreu.