Daily Archives: 27 de gener de 2018

LA REHABILITACIÓ DE L’ESTACIÓ DE METRO PARAL·LEL RESOL ELS PROBLEMES DE FILTRACIONS D’AIGUA I ACCESSIBILITAT

L’estació de metro Paral·lel, al barri de Poble-sec, presenta un aspecte totalment renovat. La rehabilitació ha servit per resoldre diverses deficiències en l’arquitectura, la ventilació i la funcionalitat dels espais, que comprenen els accessos i els dos vestíbuls comuns a les línies 2 i 3: “És una estació que tenia problemes de filtracions d’aigua que generaven patologies tant a les estructures com en els acabats”, explica Joaquim Plaja, director de Projectes d’Obres i Infraestructures de Metro.

Durant l’actuació s’han revestit els paviments de color gris fosc, que és el dominant, mentre que els paraments verticals presenten diferents tonalitats de gris amb peces intercalades de color lila o verd, els colors de les línies 2 i 3. “Són paraments que es poden netejar fàcilment davant els actes vandàlics”, apunta Plaja. Tots els sostres estan pintats de gris fosc i queden parcialment ocults per cels rasos. També s’ha apostat per una il·luminació i les andanes de la línia 3 s’han elevat per reduir la distància vertical amb els trens. A més, s’ha facilitat el recorregut per agafar el funicular de Montjuïc des del metro, reordenant el vestíbul de Nou de la Rambla.

L’actuació ha tingut un cost de 2,5 milions d’euros i s’ha executat durant 8 mesos. Les reformes s’han fet mantenint sempre en servei les estacions, només amb afectacions temporals en vestíbuls i accessos. Per donar continuïtat al programa de rehabilitació d’estacions aquest 2018, TMB preveu rehabilitar els vestíbuls principals de Sants Estació i les dues estacions del funicular de Montjuïc.

LES ACTIVITATS DE L’ÀREA SOCIAL DE COORDINADORA, AL DIARI DIGITAL “METROPOLI ABIERTA”

Us fem arribar un article d’un diari digital (metropoliabierta) que col·labora amb la Caixa i fa difusió dels projectes que d’alguna o altra manera subvenciona l’entitat.

En aquest cas parla de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i especialment dels programes Acompanyament a la Gent gran i Baixem al Carrer.