Daily Archives: 26 de gener de 2018

COOPERASEC COMENÇA A PROMOURE PROJECTES D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA EN UN ESPAI A LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX

L’entitat Cooperasec s’ha instal·lat en un nou espai a la Biblioteca Francesc Boix del Poble-sec, que servirà per desenvolupar els seus projectes d’economia solidària i de cooperativisme al barri. El Districte de Sants-Montjuïc ha cedit aquest espai a l’associació durant un any, renovable per un altre, en el marc de l’estratègia d’impuls de l’economia social i solidària del Poble-sec, inclosa en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2017-2021.

El local d’uns setanta metres quadrats, annex a la biblioteca poble-sequina, fins ara no tenia cap ús definit. És per això que l’entitat, nascuda l’any 2011 de l’Assemblea del Barri, va demanar crear en aquest espai un punt d’assessorament, formació, informació i dinamització de projectes envers el foment de l’economia social.

A través d’aquest nou espai de cotreball es reforçarà la xarxa comunitària i d’aquells col·lectius que promouen l’autogestió i l’economia social, solidària i cooperativa. A més, s’impulsarà la creació de nous projectes, es donarà visibilitat a les iniciatives i es compartirà l’espai amb altres iniciatives comunitàries del Poble-sec. També es reforçaran les sinergies amb la biblioteca per crear una bibliografia d’aquest tipus de projectes. “Per nosaltres està molt bé disposar d’un local al barri, on reunir-nos, on poder fer les activitats i fer difusió de tot el que fem, ja que volem ser un local que visibilitzi aquesta xarxa de col·lectius i entitats. El nou espai ens ajuda a consolidar-nos i a formalitzar el nostre paper comunitari en el barri”, explica la Mar de Coopersec. Durant les setmanes vinents, l’entitat acabarà de definir els usos del nou local. També treballarà en nous projectes, com CooperaCures, i voldrà ser un node de Coopolis, l’ateneu cooperatiu de Barcelona. Abans de l’estiu, CooperaSec preveu organitzar la primera mostra d’economia solidària al Poble-sec.