COMENCEN LES OBRES DE REURBANITZACIÓ DELS CARRERS RADAS I CONCÒRDIA QUE FINALITZARAN EL NOVEMBRE

Les obres de reurbanització dels carrers Radas i Concòrdia del barri del Poble-sec ja han començat. Durant els pròxims onze mesos es treballarà per millorar l’accessibilitat dels dos trams que seran pacificats al trànsit per garantir la prioritat del veïnat. El carrer Concòrdia serà reurbanitzat en plataforma única en el tram comprès entre els carrers Mare de Déu del Remei i Elkano, on s’incorporaran arbres de l’amor i arços blancs. A més, es recuperarà la via com a eix ascendent cap a Montjuïc, que servirà per potenciar la connectivitat del barri amb la plaça Margarida Xirgu. El tram del carrer Radas comprès entre el carrer Elkano i el passeig de l’Exposició serà segregat, i les voreres seran ampliades per millorar la seva accessibilitat. També s’introduirà una línia d’arbrat i la calçada comptarà amb un vial de circulació. També es farà un cordó d’aparcament, sacrificant un dels existents actualment.

El projecte preveu la renovació del mobiliari urbà, la instal·lació de nous bancs, papereres, fanals, fonts i aparcaments per a bicicletes a tots dos carrers. La intervenció servirà per soterrar el cablejat aeri de l’enllumenat públic i es renovarà la il·luminació amb LED.

L’actuació tindrà un cost d’un milió i mig d’euros i ha estat consensuada amb els veïns a través d’un procés participatiu. Davant les demandes veïnals, s’ha acabat decidint no incloure el perllongament del carrer Radas ni la remodelació de la plaça del Setge. La Plataforma Som Paral·lel considera que la pacificació de la plaça del Setge hagués comportat “una extensió del carrer Blai”. Tot i això temen que la nova reurbanització pugui condicionar els preus dels locals comercials i dels habitatges socials més pròxims, “per això esperem que hi hagi un pla econòmic de desenvolupament comunitari en l’àmbit del comerç de proximitat en el barri”, diu Javier Rodrigo.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble-sec creuen que hi ha altres carrers que necessiten ser reurbanitzats: “Caldria prioritzar altres obres del barri, com a la zona de les Hortes on fa molt temps que no s’actua”, exigeix Sergi Gàzquez de l’associació veïnal. I el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig celebra l’actuació però recorda la necessitat de posar fil a l’agulla “en el col·lector de Vilà i Vilà o en els extrems del Paral·lel”.

Comments are closed.