Daily Archives: 11 de gener de 2018

EL PATGE GREGORI RECULL TOTES LES CARTES REIALS DEL POBLE-SEC AMB UNA CERCAVILA DE CIRC

Un dia abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient, al barri del Poble-sec arriba el Patge Gregori per recollir totes les cartes. Un any més, dijous 4 de gener el missatger reial va repartir il·lusió, màgia i, sobretot, milers i milers de dolços als infants. Enguany, la cercavila que va recórrer el barri transversalment, va estar decorada sota el lema del circ, amb equilibristes, mags i homes forçuts.

Amb aquesta activitat, una quinzena d’associacions i entitats del Poble-sec van participar de la cavalcada per donar la benvinguda al patge reial, “moltes vegades no se saben que existeixen, però hi són, i les entitats del barri els hi donem visibilitat”, explicava Josep Guzmán de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

La plaça de Santa Madrona va ser l’escenari final del recorregut, on una carpa reial esperava al Patge Gregori per rebre moltes cartes plenes de desitjos. “Tenim una cua immensa amb nens que tenen cara d’il·lusió i que em volen donar les seves cartes”, explicava el Patge Gregori que va prometre no marxar fins a rebre tots els assistents. En aquest punt, els Castellers del Poble-sec també van aixecar un pilar, i la consellera del barri, Carolina López va agrair la tasca de les entitats del barri “per portar il·lusió i somriures als nens i nenes”.

En Bruno va ser un dels petits que va lliurar la seva carta al missatger reial, “li he demanat un cotxe de carreres i una pilota”, explicava amb emoció mentre rebia uns caramels de la mà del patge. I en Ciro, veí del barri, participava, com cada any, amb la seva família i amics: “M’agrada molt venir perquè donen molts caramels”, comentava mentre feia la cua.