EL MOLINO NEGA QUE L’AJUNTAMENT HAGI NEGOCIAT COMPRAR L’HISTÒRIC TEATRE DEL PARAL·LEL

Arran de diverses notícies publicades a la premsa, la Plataforma Som Paral·lel va denunciar fa uns dies a través d’un comunicat, la possible proposta d’adquisició per part de l’Ajuntament del teatre El Molino del Poble-sec. Adverteixen que si aquesta compra s’acabés produint “podria comportar el rescat amb diners públics d’un negoci privat desenvolupat d’esquena al barri i principal promotor de l’antic Pla Paral·lel”. En Javier, membre de la plataforma, considera que seria una gran decepció que “l’Ajuntament rescatés un negoci que ha promogut tota la mercantilització de la cultura i el turisme massiu del Paral·lel”. És per això, que la plataforma ciutadana s’oposa “a tota intervenció municipal que no vagi precedida d’un ampli procés participatiu, transparent i democràtic al voltant del Paral·lel i en aquest cas sobre el Molino”, tal com s’ha fet, assegura “amb el Teatre Arnau”. També exigeix que “es replantegi un pla integral del Paral·lel en l’àmbit cultural, social i econòmic”.

La directora del Molino, Elvira Vázquez desmenteix que hi hagi cap venda, “aquí les notícies s’inventen. L’Ajuntament no està per comprar el Molino ni res”. La principal preocupació del teatre, que ha estat transmesa a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, és que l’actual govern municipal “congelés” el Pla Paral·lel, ja que segons Vázquez, “actualment, no ve cap turista, i ni ve la gent”. Des de la direcció del Molino demanen solucions per reactivar l’activitat del teatre, i confien que des de l’Institut de Cultura de Barcelona “hi ha interès” per fer-ho. També recorda que el passat 22 de març, en una Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, es va aprovar una proposta del Grup Demòcrata que acordava “estudiar i proposar, si s’escau d’adquisició del Teatre El Molino per a destinar-lo a usos de creació artística i de divulgació de les arts escèniques”, però Vázquez assegura que, fins al moment, ningú s’ha posat en contacte amb ells i que amb els únics que s’han reunit ha estat amb les entitats del barri.

L’Institut de Cultura de Barcelona ha volgut aclarir que l’Ajuntament no ha comprat el Molino. I la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez diu que “s’estan coordinant amb cultura per tenir tota la informació del que suposaria aquest moviment”. Per la seva banda, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el seu president Antoni Reig comenta que “tot i els rumors i suposicions, no tenim informació seriosa i contrastada” per això “se’ns fa molt difícil poder emetre una opinió”. Tanmateix, Reig diu que des de la Coordinadora “estem observant el tema amb preocupació i interès, ja que es tracta d’un edifici que forma part de la història del nostre barri”.

Comments are closed.