Monthly Archives: novembre 2017

BALANDRA – TARDOR DE 2017

Balandra. Cicle d’arts escèniques

Balandra és un projecte del Centre Cívic El Sortidor que té com a objectiu fomentar la creativitat escènica i facilitar el desenvolupament dels projectes artístics per fusionar la creació i difusió de la cultura i oferir el Centre Cívic com un espai obert.

Els espectacles són gratuïts. Aforament limitat. No es permetrà l’accés un cop començat l’espectacle. Entrada en línia: elsortidor.inscripcionscc.com

Entrada presencial: Mitja hora abans de l’inici de l’obra.

dissabte, 4 de novembre, a les 19h
OLIVIA & OLIVIER
Companyia Majolie d.o
Música Teatralitzada 60’
Olivia & Olivier són músics, peculiars i divertits, que toquen en un teatre de París. Però, una nit el concert es torna una declaració d’amor.

dissabte, 11 de novembre, a les 19h
COLECTIVO DEL OTRO
A càrrec de Colectivo del otro
Companyia en residència artística al centre
dansa 55’
Qui va dir “vaixell”?
Aquesta peça proposa l’experiència de vida de tres dones, que reuneixen en les seves històries, la complexitat de les Amèriques.
Mr. Fahrenheit
Isabella ja havia complert la seva fantasia juvenil: convertir-se en Marilyn Monroe. Però, una matinada, en un karaoke de Sao Paulo, va decidir canviar de fetitxe: ara volia ser Freddie Mercury!

dissabte, 18 de novembre, a les 19h
DE QUAN TOT FILAVA QUAN FILAVA
Cia. Sargantana. Una creació en col·lectiu de la Cuina – laboratori de creació
Teatre 60’
Una trobada al món de les dones a les colònies tèxtils. Una estructura que oferia seguretat a canvi de renunciar a certes llibertats, on hi trobem similituds amb el nostre dia a dia.

dissabte, 25 de novembre, a les 19h
MEDIOCRE
Teatre Com un llum
Companyia en residència artística al centre
Teatre 45’
Ens colem a l’habitació d’una noia per veure-la en la intimitat. Què li passa quan ha de decidir entre dues possibilitats però no vol renunciar-ne a cap?

dissabte, 2 de desembre, a les 19h
BACANTOH
Col·lectiu Bacantoh
Companyia en residència artística al centre
dansa 55’
Meditacions
Qui balla no necessita meditar, ja que la dansa és un estat meditatiu i d’autoconeiment.
O Ultimo Jedi
Una proposta que ens vol apropar als sentiments que té aquest personatge de ficció.
Infinite me
Infinite me és una peça que ens apropa als conceptes de temps, d’espai i de les diferents dimensions.

8è PREMI POBLE-SEC PER A CERHISEC

El passat divendres, dia 24 de novembre de 2017, en el transcurs del sopar de Nadal de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, es va lliurar el 8è Premi Poble-sec al Centre de Recerca Històrica del Poble-sec – CERHISEC.

#AjudalsaSomriure, COBERTURA DENTAL ALS INFANTS MÉS VULNERABLES

La campanya #AjudalsaSomriure per als infants vulnerables s’adhereix al #GivingTuesday

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, el dia 28 de novembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.

Una oportunitat per compartir la nostra generositat amb les persones que ens envolten i per demostrar que l’ésser humà s’ajuda per sobre de totes les condicions. Una oportunitat per sentir la inigualable sensació de donar.

Què és la campanya #AjudalsaSomriure?

Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, a través de la seva Clínica Dental, i la Creu Roja realitzen una campanya de recollida de fons #AjudalsaSomriure per tal d’oferir assistència odontològica bàsica de qualitat gratuïta a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social; uns infants pacients que, arran de la situació socioeconòmica familiar, no hi tenen accés per cap altra via.

Amb aquesta campanya pretenem arribar a ajudar a uns 300 nens i nenes a aconseguir que tinguin una millor salut dental… i ja només ens falten 1.573€ pel nostre objectiu final de 5.000€.

L'objectiu es arribar a oferir cobertura dental fins a 300 infants:
· Amb 20 € podem fer una neteja dental bàsica
· Amb 30 €, un tractament dental restaurador
· Amb 45 € podem fer un tractament del nervi  

La Clínica Dental de Sant Pere Claver ofereix tractament a persones en risc d’exclusió social a preus assequibles.

De les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya en els programes de lluita contra la pobresa, el 81,4% que presenta problemes bucodentals afirma que no se’n pot costejar el tractament.

Fes el teu donatiu aquí!

http://givingtuesday.es/projects/ajudalsasomriure-cobertura-dental-als-infants-mes-vulnerables/

Moltes gràcies!

#AjudalsaSomriure #GivingTuesday
Web Giving Tuesday
Web www.ajudalsasomriure.org
Descarrega’t el pòster de la campanya
Llegeix la notícia

Per a més informació:
Àrea de Màrqueting Social
Grup – Fundació Sant Pere Claver
socialmedia@fhspereclaver.org
www.santpereclaver.org/colabora
Tel. 93 442 39 03 ext. 150

“De vegades sentim que el que fem és tan sol una gota en el mar, però el mar seria menys si li faltés aquesta gota.” Fes-te Giver i descobreix la inigualable sensació de donar.

#GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya en 2015, aconseguint un total de 405.000€ destinats als més de 260 projectes socials que van participar. A més, en aquesta primera edició, es va aconseguir que la solidaritat mogués a 982 persones, que van donar sang per primera vegada.

CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC – 27 DE NOVEMBRE

Dilluns, 27 de novembre, a les 18.30 h, el Consell de Barri del Poble-sec es reunirà a la sala d’actes del Centre Cultural Albareda (c. Albareda, 22-24), amb el següent ordre del dia:

Aprovació de l’acta del consell de barri anterior.
Informacions de la situació del barri. Seguiment dels punts de l’anterior consell.
Procés participatiu del Pla d’equipaments.
Activitats en el marc de la millora de les relacions a l’espai públic.
Torn obert de paraules

El Consell de Barri és l’òrgan de participació més proper al veïnat per poder informar-se i opinar sobre les qüestions més importants que afecten la vida del seu barri. Es reuneix com a mínim dos cops l’any i, en les seves sessions, es debat sobre els plans, projectes i actuacions que tenen lloc al barri, a partir de la informació i les opinions de tots els assistents. Els acords i les propostes dels consells de barri es transmeten als òrgans pertinents de l’Ajuntament per tal que hi donin resposta.

Obert a tots els ciutadans i ciutadanes del barri. Hi haurà un espai de cura d’infants, perquè totes les famílies pugueu venir-hi amb la canalla i participar tranquil·lament al Consell de Barri.

Hi ha servei de préstec d’emissores de freqüència modulada i/o intèrpret en llengua de signes, prèvia petició amb una antelació de tres dies laborables, indicant el dia i lloc de la reunió al correu electrònic: dte03_direccio_serveis_personesiterritori@bcn.cat.

Participació a Twitter amb l’etiqueta #Poblesec.

PARLEM SOBRE ELS EQUIPAMENTS DEL POBLE-SEC

Quins equipaments són prioritaris quin ús se’ls hi pot donar?

Quins espais cal considerar?

Continuem construint col·lectivament el Pla d’equipaments del Poble-sec amb dos actes:

Xerrada sobre el paper i la funció dels equipaments
A càrrec de Francesc Muñoz, professor de Geografia urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona
Dilluns 20 de novembre, a les 18 h

Sessió de debat i priorització de propostes d’equipaments
Dijous 23 de novembre, a les 18.30 h

Centre Cultural Albareda
Carrer Albareda, 22-24

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ – RECOLLIDA SOLIDÀRIA DE JOGUINES NOVES

Benvolguts i benvolgudes,

Enguany a Bona Voluntat en Acció necessitem el vostre ajut per fer feliços els més petits. Com ja sabeu, l’entitat està orientada a la inserció social i laboral de col·lectius en risc d’exclusió social o en situació de vulnerabilitat. Aquesta actuació és integral i avarca diversos àmbits i a tots els integrants de la família, inclosos els més petits.

Habitualment, fèiem la recollida de joguines a les tradicionals parades de la Gran Via, però aquest any, per motius aliens a l’entitat no podem fer-ho- És per aquest motiu que, des de l’entitat, volem engegar un projecte de recollida de joguines conjuntament amb la Coordinadora d’Entitats, per repartir-les al Nadal als fills i filles dels nostres usuaris i usuàries i d’altres entitats del barri, perquè puguin gaudir de la il·lusió i l’alegria que caracteritza les festes nadalenques.

Per aquest motiu us demanem donacions de joguines noves i material escolar per poder regalar-li als més petits de l’entitat. Les donacions s’hauran de realitzar fins al dia 13 de desembre al c/Elkano 24, on té la seu la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec, i s’organitza dins de la campanya del Nadal Solidari 2017.

Moltíssimes gràcies pel vostre ajut.

Salutacions cordials,

Bona Voluntat en Acció
Pg. Montjuïc 70, baixos
08004 Barcelona
Tel. 93 192 62 60 / 658 91 99 93

CALENDARI SOLIDARI DELS MOSSOS D’ESQUADRA 2018, EN FAVOR DE LES PERSONES AMB ALZHEIMER

Calendari Solidari dels Mossos d’Esquadra 2018, en favor de les persones amb Alzheimer.

A la venda a la seu de La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Elkano, 24.

Els beneficis obtinguts del donatiu (5€) es destinen, íntegrament, a la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya.

CURS D’ATENCIÓ AL CLIENT EN HOTELS, RESTAURATS I COMERÇOS

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM

Ens complau de nou fer-vos arribar la informació del curs per a joves de 16 a 25 anys en Atenció al Client en Hotels, Restaurants i Comerços.

Aquesta propera edició del Curs d’Atenció al client s’iniciarà dimarts, 21 de novembre a les 10.30 hores al Casal Concòrdia número 33.

Inici: dimarts, 21 de novembre del 2017.
Final: dijous, 21 de desembre del 2017.
Dies: dimarts, dijous.
Horari: dimarts i dijous de 10.30 a 13:30 hores.

Formació complementària (opcional): A més a més, atenció al client en anglès (dilluns de 10.30 a 12 hores i dimecres de 10.30 a 12 hores, inici 4 desembre)

Aspectes a treballar:
– Atenció al client: temari genèric, específic en Hotels, Restaurant i Comerços.
– Anglès específic en atenció al client per aquests perfils laborals.
– Ofimàtica enfocada a la recerca de feina en aquests sectors laborals.

Requisits:
– Tenir entre 16 a 25 anys.
– Parlar i escriure Català i/o Castellà.

Inscripcions abans del 20 de novembre:
– Curs gratuït
– Material curs: 5 euros.
– Places limitades, inscripcions en ordre d’arribada.
– Inscripcions amb visita prèvia matins de 10:30 a 13.30 hores, al Casal Concòrdia número 33. Metro L3- Poble-Sec.

  • Podeu contactar amb Anna Muñoz per reservar inscripció al curs via email:jovesacollida@gmail.com, o via telefònica: 93324 85 38.

MOR UN HOME DE 80 ANYS EN UN INCENDI AL CARRER NOU DE LA RAMBLA

Quan passaven pocs minuts de dos quarts de sis de la tarda els Bombers de Barcelona han rebut un avís per un incendi a la primera planta del número 139 del carrer Nou de la Rambla, al barri del Poble-sec de Sants Montjuïc. A conseqüència de l’incendi un home d’aproximadament 80 anys ha resultat ferit de gravetat i traslladat a l’Hospital Clínic, on ha mort poc després. Una dona de 86 anys també ha estat traslladada a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi on continua ingressada en estat greu.

Fins el lloc dels fets s’han desplaçat 7 dotacions dels bombers de la ciutat, 3 del Sistema d’Emergències Mèdiques, i diversos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació dels fets.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, l’incendi només ha afectat de gravetat l’habitatge on s’ha originat i no ha provocat danys estructurals a l’edifici.

CONCERT SOLIDARI A FAVOR DE LA FUNDACIÓ LLUÍS ARTIGUES

El dijous 16 de novembre (21h), el grup musical de versions Por Fin Viernes realitzarà un concert solidari en favor de la Fundació Tutelar Lluís Artigues (entitat de Sant Pere Claver) i tres entitats socials més a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

Ens agradaria molt comptar amb la teva presència!

Els fons recaptats aniran destinats a un usuari de la fundació que no disposa de recursos econòmics per a condicionar la seva llar i cobrir les seves necessitats bàsiques.

· Concert solidari ‘Por Fin Viernes’
· Dia i hora: Dijous, 16 de novembre, 21h
· Preu / donatiu: 15€*
· Lloc: Sala Luz de Gas · C. Muntaner 246, Barcelona