Daily Archives: 7 d'octubre de 2017

SANT PERE CLAVER I SARÄU, PIONERES A LA CIUTAT AMB UNA GUIA D’OCI INCLUSIU I D’ACCÉS A LA CULTURA A SANTS-MONTJUÏC

La Fundació Sant Pere Claver i l’Associació Saräu, ha organitzat una primera trobada per impulsar una guia de l’oci inclusiu i l’accés a la cultura als nostres barris a partir de nous projectes. La presentació es va fer el passat divendres a la Biblioteca Vapor Vell del barri de Sants davant el veïnat i diverses entitats que van interessar-se.

“Aquesta iniciativa permetrà el desplegament d’una guia d’oci inclusiu que serà la primera a la ciutat”, destacava Joaquim Corral, director de l’entitat social bordetenca, Sant Pere Claver. Per la seva banda, Edgar Vinyals, president de l’associació Saräu diu que aquesta nova guia és “un full de ruta o un pla estratègic”. Aquesta iniciativa, segons Vinyals, ha estat possible a partir “d’un conjunt d’idees que hem anat recopilant entre molta gent que anem treballant aquests aspectes. És una concentració de ganes per enfrontar aquests reptes”.

Els impulsors volen ampliar aquest projecte a d’altres districtes de la ciutat: “Confiem que en funció de l’experiència que aporti, altres districtes de la ciutat també s’animin a fer una guia d’oci inclusiu”, deia Corral. En els darrers anys, l’accessibilitat per a persones amb discapacitat reduïda s’ha anat garantint als museus, a espais esportius o a l’habitatge. Ara, amb aquesta guia es vol ampliar l’accessibilitat en l’oci i en el lleure.

En el moment que es valorin aquestes activitats, segons Corral, també es podran beneficiar usuaris d’altres entitats que fins ara no coneixien aquestes possibilitats: “La guia pretén despertar la curiositat a entitats d’oci, per tal que puguin oferir condicions favorables com ara econòmiques o espais dedicats a les persones amb discapacitat, però sempre sota el concepte de la inclusió”.

A partir d’aquesta posada en marxa, s’espera que apareguin iniciatives innovadores on entrin en joc les noves tecnologies. D’aquesta manera les persones amb discapacitat tindrien accés a qualsevol informació necessària i podrien tenir una mobilitat independent.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el conseller de cultura Joan Sanromà considerava que “s’han fet molts avanços a l’arquitectura i en els temes de mobilitat inclusius”, i celebra que “ja és hora que facin no només annexos, sinó realitats amb la cultura, l’oci i l’esport”.