Monthly Archives: octubre 2017

ENRIC FONT PARTICIPA EN L’EXPOSICIÓ “INDEPENDÈNCIA” AL POBLE-SEC

L’artista bordetenc Enric Font, participa en una nova exposició a la galeria Àcid Sulfúric del barri del Poble-sec que porta per títol “Independència”. Es tracta d’una mostra que ha elaborat conjuntament amb Gonzalo Rueda, i que ha estat treballada amb la pintura com a mitjà, fent servir un procés elaborat i reflexiu, molt allunyat de la velocitat informativa a la qual estem sotmesos diàriament. “Estem intentant treballar amb continguts que estiguin molt vinculats amb el que passa a la nostra societat”, com és el procés independentista que viu el país: “Sent de barri, de Barcelona i de Catalunya, se m’ha fet impossible desvincular la paraula independència del fet del procés”, confessa Font.

L’exposició compta amb una gran peça, “Procés”, un tríptic de grans dimensions que ens trasllada a una manifestació amb personatges reals, que ens porten, com una onada, per un camí i una reflexió que acaba avocant a l’esperança i la il·lusió: “La peça és bastant gran al voltant de la qual es vehicula tot el discurs. Aquesta va acompanyada de quatre peces més petites i una sèrie de collages”, detalla. A l’hora d’elaborar l’obra, Font ha utilitzat acrílic sobre tela amb esprai, “treballo bastant amb moralisme”, apunta.

Aquesta exposició coincideix amb un context històric excepcional al país. “Quan la vam preparar no sabíem en quin punt ens trobaríem quan arribés la inauguració, tot i que sí que podies intuir com anirien les coses”, comenta. Els dos artistes han estat treballant durant vuit mesos per elaborar aquest projecte encarregat per Àcid Sulfúric. La mostra es podrà veure fins al pròxim 30 de novembre, per bé que la galeria no descarta prolongar-la.

https://www.acidsulfuric.com/

SEC.TOR JOVE – FORMACIÓ

Ens complau fer-vos arribar noves formacions per a joves de 16 a 25 anys, al projecte SEC.tor Jove del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom, de la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.

Ara a l’octubre iniciem noves formacions per joves:

1º Curs d’informàtica avançada, per ajudar als joves a millorar les seves competències digitals. Es treballarà els següents temes: Excel avançat, Word avançat per la millorar currículum, creació de cartells amb diferents programes lliures, creació d’un bloc, etc.

Horari: dijous de 12.15 a 13.45 hores. Tot el trimestre, inici 19 d’octubre del 2017.

2º Curs de Música i cant, per millorar competències músicals relacionades amb guitarra i cant.

Horari: divendres de 10.15 a 12 hores. Tot el trimestre, Inici 20 d’octubre.

3º Formació en drets laborals, per informar als i les joves quins són els seus drets i deures davant un futur món laboral.

Únic dia: dimarts 31 d’octubre, de 10.30 a 12.15 hores.

4º Curs de resolució de conflictes, impartit per l’Escola Traç-Diomira, per millorar competències socials, comunicatives i treball en equip.

7, 9, 14 i 16 de novembre, són dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 hores.

PERSPECTIVA, TARDOR 2017

PERSPECTIVA és una proposta del Centre Cívic El Sortidor i les entitats feministes del barri.

Us hi esperem el dia 28 per participar al tallers i conèixer a les diferents entitats que treballen el gènere des de diferents disciplines.

Els tallers amb asterisc estan adreçats a dones, lesbianes i trans.

Esperem que us agradi la proposta!

Pla Comunitari

NOVA OFERTA FORMATIVA DE TORRE JUSSANA

Benvolguts/des,

us escrivim de Torre Jussana (www.bcn.cat/tjussana), el Centre de Serveis per a les Associacions de Barcelona, per informar-vos que ja hem publicat la nova oferta formativa de Tardor 2017 de TJ i demanar-vos que ens ajudeu a difondre-la per fer-la arribar a totes les associacions de la ciutat.

En aquesta ocasió oferim 14 cursos gratuïts per a les entitats de la ciutat sobre qüestions clau per al seu bon funcionament, com la participació, la comunicació, la estratègia i l’acció, la legalitat i l’economia i la fiscalitat.

Com sempre, els cursos estan pensats per poder realitzar itineraris personalitzats en aquestes qüestions, amb cursos bàsics i cursos d’aprofundiment o complementaris.

Les inscripcions ja estan obertes a http://tjussana.cat/formacio.php. Com us deia, volem fer arribar aquesta oferta formativa a totes les associacions de la ciutat. Per aquest motiu, us demanem si ens podeu ajudar difonent-la a través dels vostres canals de comunicació:

Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions
Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30 I 08035 Barcelona I Mapa
Tel. 932 564 118
www.bcn.cat/tjussana
facebook.com/torrejussana
twitter.com/tjussana

CONCERT SOLIDARI A FAVOR DE BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ

Des de Bona Voluntat en Acció us convidem a un esdeveniment molt especial:

Col·laborarem un any més amb el Teatrillo de Sarrià per organitzar un concert solidari on els fons recaptats es destinaran als programes d’inserció social i laboral que realitzem a Bona Voluntat en Acció.

El concert es celebrarà el proper dijous 26 d’octubre a les 21:30h al Teatrillo de Sarrià (c/Margenat 66 entre Iradier i Pomaret). Us adjuntem el programa del concert.

L’entrada és lliure i gratuïta. A la mitja part s’oferirà un petit refrigeri i es podran fer aportacions voluntàries al projecte.

No us ho perdeu!

Us esperem a tots/es al Teatrillo de Sarrià, i us agrairíem molt que feu difusió amb els vostres coneguts.

FÒRUM OLÍMPIC: 25 ANIVERSARI BARCELONA’92

El Fórum Olímpic són unes jornades que s’organitzen bianualment des de 1995. Consisteixen en una sèrie de sessions amb l’objectiu de reflexionar sobre una temàtica actual en relació a l’esport, amb la finalitat de trobar vies de solució. Dirigit a: entitats esportives, federacions i clubs esportius, diputacions, consells comarcals, ajuntaments, investigadors, empreses privades i públiques esportives, emprenedors, esportistes, representants, entre uns altres.

En aquesta dotzena edició del Fòrum Olímpic hem cregut convenient tractar el 25 Aniversari de Barcelona’92. 25 anys després d’aquests Jocs decisius, analitzarem temes com als reptes de futur del Moviment Olímpic i l’Agenda 2020, a més de l’herència que resta dels JJOO de 1992. Comptarem amb la presència de Pere Miró, Director General Adjunt del CIO.

26 i 27 d’octubre de 2017, a l’INEFC.

CURSOS DE CATALÀ PER A ADULTS AL CC ALBAREDA

Us informem que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona organitza a partir d’aquest mes de setembre nous cursos de català de nivell bàsic al Poble-sec, concretament al Centre Cultural Albareda. Aquests cursos, subvencionats per l’Ajuntament de Barcelona, no tenen cap cost per a l’alumnat, excepte la compra del material didàctic. Cada curs té una durada de 45 hores i també serveixen per tramitar la documentació d’arrelament.

Per a més informació i inscripcions: c. Guitard, 17 (a prop de l’estació de Sants) telèfon 934 912 797.

També tenim cursos de nivells superiors en altres llocs del districte.

Delegació de Sants-Montjuïc
CNL de Barcelona
Consorci per a la Normalització Lingüística

934 912 797

sgimenez@cpnl.cat
http://www.cpnl.cat
http://blogs.cpnl.cat/connectats/

XARXES DIGITALS I AUDIOVISUALS AL POBLE-SEC

XARXES DIGITALS I AUDIOVISUALS AL POBLE-SEC

Títol de la formació: Ocupabilitat a través de la comunicació digital.
Objectiu: Dotar als/les participants/es de coneixements i experiència en l’àmbit de la comunicació digital i audiovisual que els aportin noves oportunitats de desenvolupament personal i laboral.

Destinataris:
– 10 joves entre 16 i 25 anys
– Orígens diversos
– Situació administrativa regular i irregular
– Situació de no escolarització i/ en procés de recerca de feina o formació
– Poca xarxa relacional
– Residents preferentment en el barri de Poble-sec i/o districte Sants-Montjuïc

Proposta de continguts: Es treballaran diferents competències digitals (Comunicació, resolució de problemes, seguretat, creació de contingut i alfabetització informacional). Es treballaran de forma transversal competències de desenvolupament personal que puguin resultar adients pels participants i el seu desenvolupament personal i laboral: treball en equip, comunicació, escolta activa,…

Continguts de la formació: – Introducció a la comunicació digital: característiques , – Tipologia de continguts: text, imatge, àudio i vídeo, – Planificació de la comunicació, – Eines per dur-la a terme: blogs, xarxes socials i els seus usos professionals, interrelació i difusió. – Periodisme ciutadà, – Creació de presència a la xarxa, – Blogs: Administració, estructura, aparença… com a base i centre de la comunicació, – Xarxes socials i elaboració de continguts. – Creació de continguts: les notícies (format), la seva difusió, – Materials gràfics (composició, eines en línia…), – Fotografia, – Cartelleria i – Material audiovisual.

Dedicació: del 17 d’octubre del 2017 al 31 de gener del 2018.
– 75 hores de formació (25 sessions de 3 hores, 2 setmanals dimarts i dijous de matins, al Centre Cívic Albareda, Carrer Albareda, número 22-24. Barcelona )
– 50 hores aproximadament de serveis a les entitats socials del barri de Poble-sec, dilluns i dimecres tarda, a concretar segons disponibilitat entitats.

Procés Inscripció: Enviar candidats/des per entrevista personal amb Ana Muñoz Carrasco fins el 10 d’octubre del 2017.

Mail: suportinformaticps@gmail.com, telèfon: 933248538. Adreça: Carrer Concòrdia, número 33. Barcelona.


El procés de selecció dels i les alumnes serà del 4 de setembre al 10 d’octubre del 2017.

Cal fer entrevista prèvia amb tècnica Ana Muñoz Carrasco per passar la selecció.

Es donarà prioritat a joves empadronats al Poble-Sec, o Districte de Sants-Montjüic (no és necessari que tinguin NIE o DNI)

Per qualsevol consulta, podeu contactar via email a suportinformaticpoblesec@gmail.com o al telèfon 93 324 85 38 (horari: tots els matins de 10 a 14 hores).

SANT PERE CLAVER I SARÄU, PIONERES A LA CIUTAT AMB UNA GUIA D’OCI INCLUSIU I D’ACCÉS A LA CULTURA A SANTS-MONTJUÏC

La Fundació Sant Pere Claver i l’Associació Saräu, ha organitzat una primera trobada per impulsar una guia de l’oci inclusiu i l’accés a la cultura als nostres barris a partir de nous projectes. La presentació es va fer el passat divendres a la Biblioteca Vapor Vell del barri de Sants davant el veïnat i diverses entitats que van interessar-se.

“Aquesta iniciativa permetrà el desplegament d’una guia d’oci inclusiu que serà la primera a la ciutat”, destacava Joaquim Corral, director de l’entitat social bordetenca, Sant Pere Claver. Per la seva banda, Edgar Vinyals, president de l’associació Saräu diu que aquesta nova guia és “un full de ruta o un pla estratègic”. Aquesta iniciativa, segons Vinyals, ha estat possible a partir “d’un conjunt d’idees que hem anat recopilant entre molta gent que anem treballant aquests aspectes. És una concentració de ganes per enfrontar aquests reptes”.

Els impulsors volen ampliar aquest projecte a d’altres districtes de la ciutat: “Confiem que en funció de l’experiència que aporti, altres districtes de la ciutat també s’animin a fer una guia d’oci inclusiu”, deia Corral. En els darrers anys, l’accessibilitat per a persones amb discapacitat reduïda s’ha anat garantint als museus, a espais esportius o a l’habitatge. Ara, amb aquesta guia es vol ampliar l’accessibilitat en l’oci i en el lleure.

En el moment que es valorin aquestes activitats, segons Corral, també es podran beneficiar usuaris d’altres entitats que fins ara no coneixien aquestes possibilitats: “La guia pretén despertar la curiositat a entitats d’oci, per tal que puguin oferir condicions favorables com ara econòmiques o espais dedicats a les persones amb discapacitat, però sempre sota el concepte de la inclusió”.

A partir d’aquesta posada en marxa, s’espera que apareguin iniciatives innovadores on entrin en joc les noves tecnologies. D’aquesta manera les persones amb discapacitat tindrien accés a qualsevol informació necessària i podrien tenir una mobilitat independent.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el conseller de cultura Joan Sanromà considerava que “s’han fet molts avanços a l’arquitectura i en els temes de mobilitat inclusius”, i celebra que “ja és hora que facin no només annexos, sinó realitats amb la cultura, l’oci i l’esport”.

OLIMPÍADA EVANGÈLICA, AFECTACIONS AL TRÀNSIT

Amb motiu de la Olimpíada Evangèlica que tindrà lloc el dia 7 d’octubre de 2017, passem a detallar-vos la informació corresponent:

Olimpíada Evangèlica de Barcelona, 7 d’octubre de 2017

Recorregut: Estadi Joan Serrahima – c. del Polvorí – Camí de la Foixarda – c. Foixarda – av. Ferrer i Guàrdia – c. del Polvorí – Estadi Joan Serrahima (s’adjunta mapa)

S’iniciarà a les 10.00 hores.

Subdivisió de calçades:

-Av. Ferrer i Guàrdia, entre Foixarda i Polvorí: els participants ocuparan el carril bus ascendent (sentit Besòs – Llobregat). El trànsit rodat circularà pel 2n carril de marxa ascendent.

En el moment puntual que els participants travessin la calçada provinents del c. Foixarda es farà un tall de trànsit.

-Carrer del Polvorí, entre av. FF i Guàrdia i accés de l’Estadi Joan Serrahima: els participants ocuparan el carril costat muntanya (sentit Besòs-Llobregat). El carril contrari quedarà obert per donar sortida al trànsit residual.

En el moment de la sortida de l’Estadi Joan Serrahima, els participants podran travessar tota la calçada.

A les 11.45 hores, hora màxima de normalització de les calçades al trànsit.