Daily Archives: 29 de setembre de 2017

ELS CASTELLERS DELS NOSTRES BARRIS PROTAGONITZEN UNA DIADA DE LA MERCÈ REIVINDICATIVA

La Diada Castellera de la Mercè va reunir a totes les colles locals de la ciutat de Barcelona, el passat diumenge, a la plaça Sant Jaume. Enguany va ser una jornada castellera d’allò més reivindicativa. Així, els Castellers de Sants van desplegar un domàs amb el missatge “democràcia”, a favor al dret a votar el diumenge 1 d’octubre. Totes les colles van participar, prèviament, a la Basílica de la Mercè on també van aixecar un pilar de quatre.

Un any més, la jornada castellera es va fer seguint el sistema a l’antiga, amb l’actuació de les colles en dues hores i mitja a partir de l’inici de l’actuació. En l’àmbit més tècnic, els Borinots van desenvolupar una diada “excepcional”. Així ho ha qualificat Guillem Andrés, membre de la colla santsenca. “La Mercè és la nostra primera actuació important, i ens plantejàvem un repte ambiciós”, ha dit. Els de camisa gris brut van aixecar un 3d9f, 4d9f i un 5d8. Els Borinots comencen, doncs, el segon tram de temporada amb l’objectiu de fer “grans castells i castells de gamma extra que han d’arribar d’aquí a no gaire”.

Els Castellers del Poble-sec també van aixecar un pilar reivindicatiu a favor de la llibertat i la democràcia. L’actuació “va ser bona però una mica agredolça per alguna lesió”, explica l’Adrià Soler dels Bandarres. Tot i això, la colla blau-cel va completar el millor castell de la temporada, el castell de set i mig. A banda del id5d7, 5d7 i 3d7a, els Bandarres van aixecar 2pd5 i un d’ells va quedar en un intent carregat.

diadacastelleradelamercesantspoblesecsetembre2017-01

CAP DE SETMANA D’ACTIVITATS CULTURALS, LÚDIQUES I SOCIALS AL POBLE-SEC

El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre es desenvolupen diverses activitats de tipus cultural, lúdic i social, en uns quants espais del Poble-sec: l’Institut del Teatre, la plaça i el centre cívic del Sortidor i l’IES Consell de Cent.

Hi haurà xerrades, tallers diversos (en especial els 10 anys del cicle A TAULA!, al Sortidor), sardanes, tabalers, trobades, música, dansa, teatre, expressió corporal, jocs infantils, esmorzars, dinars, berenars, sopars…

Per concretar les activitats i els horaris de cada lloc, el millor és que us hi acosteu, us es n’informeu i trieu quina és la que s’adequa més a les vostres preferències.

Aquestes activitats ens poden permetre conèixer més les coses que es fan al nostre barri, però també les persones i els col·lectius que el conformen.