LES FEDERACIONS QUE AGRUPEN MÉS DE 400 ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC I EL DISTRICTE DENUNCIEN LA REPRESSIÓ DE L’ESTAT ESPANYOL

El món associatiu dels nostres barris ha condemnat les mesures repressives adoptades per les autoritats de l’estat espanyol contra el referèndum i l’autogovern de Catalunya. El Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha demanat “defensar de manera ferma i pacífica la democràcia, els nostres drets i llibertats” i ha fet una crida a la mobilització. També ha manifestat el suport al referèndum del pròxim 1 d’octubre. La seva presidenta, Lluïsa Erill ha condemnat “qualsevol fet que coarti la llibertat d’expressió de la ciutadania” i rebutja “el fet de procedir judicialment contra qualsevol persona o entitat que amb les seves accions col·labori amb els acords aprovats pel Parlament”. El Secretariat també ha anunciat que posarà al servei de les institucions del país el Casinet d’Hostafrancs i les Cotxeres de Sants com a centres de votació pel referèndum.

La condemna a la repressió i als atacs a les llibertats més elementals ha estat expressada des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, on el seu president Antoni Reig, ha defensat “la llibertat i la democràcia”. La Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina s’ha adherit al manifest que ha publicat la FAVB. Així, Abdó Florenció ha demanat “poder expressar el que cadascú sent a través del vot” i ha exigit que “deixin en llibertat a tots els nostres mandataris”.

La Plataforma de Can Batlló rebutja la repressió viscuda al país: “Hi ha hagut una violació de la llibertat d’expressió i del dret de les persones”, ha dit Mia Caritg. És per això que ha explicat que les naus de Can Batlló seran cedides al govern per si les necessita per posar les urnes el pròxim 1 d’octubre.

Al llarg de la història, la Parròquia de Sant Medir sempre ha donat suport al poble i als seus drets i llibertats, ha exposat el seu rector Enric Subirà, que ha demanat “unió i pinya amb el poble” per aconseguir “el dret d’autodeterminació”.

Finalment, des del Districte de Sants-Montjuïc, la regidora Laura Pérez ha recolzat a totes les institucions catalanes. Davant l’estat d’excepció, Pérez ha denunciat “l’estat autoritari i repressor que vol anul·lar les institucions catalanes”. I per això ha demanat “unitat, suport i defensa de l’autogovern de Catalunya”.

Comments are closed.