Daily Archives: 15 de setembre de 2017

EL NOU CURS ESCOLAR COMENÇA AL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC AMB 14.654 ALUMNES

Les llars d’infants, escoles i instituts dels nostres barris han donat el tret de sortida al curs 2017-2018 amb un total de 14.654 alumnes, fet que suposa un augment del 0,92 % respecte a l’any passat. L’increment també s’observa a totes les franges escolars. A Infantil l’increment ha estat de 51 matrícules, i enguany hi cursaran 3.393 alumnes. A Primària, l’augment ha estat superior i aquest curs hi ha 6.570 estudiants, i suposa un augment de 72 places. A la Secundària aquest auge ha estat el menys significatiu de tota la ciutat, amb 13 alumnes més, i una xifra de 4.691. Sants-Montjuïc se situa en el setè districte amb més nombre d’alumnes, molt semblant amb Les Corts.

A l’Escola Can Maiol del barri de Sants han iniciat el curs a bon ritme i amb totes les aules plenes d’alumnes. Aquesta primera setmana escolar serveix per organitzar-se, retrobar-se amb els companys i conèixer cares noves. “Enguany estem dins del projecte Xarxes pel canvi i durant el curs treballarem amb tauletes que afavoriran el treball cooperatiu”, detalla Nanda Botines, directora de l’escola santsenca.

També, a l’Escola Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs les aules han començat l’activitat amb total normalitat. El centre amb uns 1.900 alumnes manté les ràtios establertes amb 25 alumnes a Primària, 30 a Secundària i 35 a Batxillerat, “l’administració ha treballat perquè les ràtios estiguin més distribuïdes”, explica Víctor Ranera, director general de l’escola hostafranquina. Els alumnes s’han trobat amb la reforma del menjador de Secundària. L’estiu també ha servit per impermeabilitzar el sòl, millorar la instal·lació elèctrica i la xarxa informàtica, i incorporar llums led.