EL POBLE-SEC LLIURA ELS PREMIS DEL 8è CONCURS FOTOGRÀFIC FRANCESC BOIX

El barri del Poble-sec va lliurar, el passat dijous al vespre, els premis del 8è Concurs Fotogràfic Francesc Boix en un acte celebrat a la biblioteca municipal que porta el nom del fotògraf. El primer premi el va rebre Miguel Angel Jiménez Velasco amb l’obra “L’escollida”; i el segon va anar a parar al treball “Sacrificio” de Guillermo Castillo Gutiérrez. També es va entregar el premi del públic que va ser atorgat a Alejandro Vicente Jose per “La veïna desconeguda”.

Aquest certamen fotogràfic, on enguany hi han participat 52 persones, va néixer amb la voluntat de “potenciar la vessant de la imatge en un concurs, fer una exposició de fotografia coincidint la Festa Major del Poble-sec i perquè la gent es mogui pel barri fent fotografies” exposava el director de la Biblioteca Francesc Boix, Joan Delgado. Amb aquest concurs també es vol fer una reivindicació de la figura de Francesc Boix com a fotògraf, “era el seu hobby i la seva passió”, deia Delgado.

A l’acte hi van assistir representants d’entitats culturals del barri i el conseller de cultura del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà. També ho va fer Ricard Marco, membre del jurat del concurs i president de l’entitat santsenca Fotoconnexió. Marco va formar part de l’equip d’investigació del fons fotogràfic Francesc Boix i de la seva gestió. El fotògraf ha estat treballant en la conservació i documentació d’aquest arxiu que es troba disponible a l’Arxiu Fotogràfic de Catalunya. “A Francesc Boix tothom el coneix com el fotògraf de Mauthausen, no perquè fes fotos d’aquest indret, sinó perquè quan el van portar l’any 1941, va entrar al servei de laboratori fotogràfic, on feia rebel·lat, còpies…”, recordava Marco.

Comments are closed.