Daily Archives: 14 de juliol de 2017

LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC COMENÇA DIVENDRES AMB EL PREGÓ DE XAVIER THEROS

Els poblesequins i poblesequines ho tenen tot a punt per a una nova edició de la seva Festa Major, que arrencarà aquest divendres a les nou del vespre a la plaça Navas, amb el pregó que enguany llegirà l’escriptor, periodista i poeta, Xavier Theros. Nascut al barri de Sants l’any 1963, des de fa 14 anys viu al Poble-sec. Va estudiar antropologia i la seva obra Fada Negra el va portar a guanyar el Premi Pla. Divendres, totes les entitats de cultura popular del barri recorreran carrers i places, i posteriorment al pregó, un castell de focs servirà per donar el toc d’inici de la Festa Major. Com a novetat d’enguany, el primer dia tornarà el ball inaugural al carrer Mata amb Piquer, amb la reactivació de la seva comissió de festes.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, considera que la Festa Major del barri “és una explosió de vida, de gresca i d’activitat” fruit del que ell considera “un barri molt viu”. També destaca que el Poble-sec acull “una gran quantitat d’associacions vives, amb ganes de fer coses i treballar, per això aquests dies ens ho volem passar bé tots de forma col·lectiva”.

Del 14 al 23 de juliol, els carrers del Poble-sec acolliran més de dues-centes activitats, plenes de cultura popular i musica. “El primer cap de setmana està fet per activitats de cultura popular i tradicional, i el segon amb música en directe i ball”, detalla el tresorer de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán, que aprofita per recordar que durant tota la setmana hi haurà sopars i dinars de germanor, itineraris pel barri i visites guiades.

Guzmán avança que “aquest any hem intentat donar més accent a les activitats infantils i familiars, i hi haurà més programació durant el dia i menys durant la nit “El Parc de Bombers del carrer Lleida se sumarà a la llista de museus del barri que obriran les seves portes al veïnat. També, dissabte 15, la plaça dels Ocellets comptarà amb una parada des d’on s’escoltaran i es proposaran les necessitats que té el barri sobre els espais on poder fer activitats, en el marc del procés participatiu del Pla d’Equipaments.

Els Castellers del Poble-sec, un any més, tindran un pes rellevant durant la festa. El diumenge 16 celebraran la diada del 18è aniversari de la colla al carrer Blai. Durant el segon cap de setmana, els Bandarres també organitzaran el Sec a Sac, amb concerts fins a les tres de la matinada als Jardins de les Tres Xemeneies amb grups com Roba Estesa o Train To Roots.

GRUP SANT PERE CLAVER – MEMÒRIES 2016

El Grup Sant pere Claves ha fet públiques les memóries de les activitats de les seves fundacions i institucions, durant l’any 2016.

Les podeu consultar en el vincle del web adjunt.

PLA COMUNITARI – BUTLLETÍ

Podeu llegir la informació relativa a les activitats que es fan des del Pla Comunitari del Poble-sec, si seguiu el vincle del web ajunt.